Miran Stanovnik je božič pričakal v objemu najdražjih

Miran Stanovnik je božič pričakal v objemu najdražjih (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
11. 1. 2017

Praznični čas je bil še posebej vesel za motorista in televizijskega voditelja Mirana Stanovnika. 52-letnik se je septembra s partnerico razveselil drugega sina Jakoba, ki je v družbi šestletnega starejšega brata preživel prvi božič.

Tako kot pri večini je tudi pri Miranu kljub zaposlenemu urniku praznični čas namenjen druženju z najbližjimi. S partnerico Piko sta v skupnih letih namreč razvila številne običaje, in kot pravi, sta se jih držala tudi tokrat. Izkoristili so priložnost in se v miru posvetili domačim ob opravilih, ki so povezana s prazničnim vzdušjem. Uživali so doma in na ulici v soseščini s finalnim vstopom v novo leto v športnem parku Log pri Brezovici.

Pri praznovanju božiča se poskušajo čim bolj približati slovenski praznični tradiciji in navadam, ki jih v družini gojijo, odkar pomni. "Skupaj postavljamo tudi jaslice. Poskušam, da smo čim več skupaj in da se vsako leto udeležimo polnočnice, ki spada zraven." Seveda postavijo tudi drevesce, ki je v številnih gospodinjstvih, v nasprotju s preteklostjo, postalo opravilo prvih dni decembra. "Drevesce okrasimo tako, kot je za naš del Slovenje v navadi. Pri tem ne pretiravamo, krasimo pa ga pozno, navadno tik pred božičem, kot je bilo to v navadi v preteklosti, podiramo pa ga najpozneje ob svečnici. Pri krašenju smo, kot sem rekel, skromni in zadržani, saj vemo, kakšne so bile razmere ob dogodkih, ki se jih spominjamo za božič," opisuje Miran, njegova skromna miselnost pa se nadaljuje tudi, ko beseda nanese na praznična obdarovanja. "Nisem navdušenec nad nakupovanjem, tako da o tem razmišljam že mnogo prej in se odločam za praktična darila, ki imajo uporabno vrednost," nam je povedal motorist, ki vsako leto rad za nazaj pogleda na dogodke, ko so zaznamovali pretekle mesece. "Kot družina se navadno skupaj spominjamo minulega leta in pripravimo na vstop v novo leto, čeprav gre le za igro številk."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri