Miran Stanovnik je odšel v zapor

15. 11. 2016

Seveda ni odšel v zapor, ker bi bil kaznovan, ampak na pobudo Knjižnice Trebnje, ki je organiziralo srečanje z zaporniki.

Miran je z zaporniki na Dobu delil svoje življenjske izkušnje iz rejlija Dakar in snemanja resničnostnega šova Survivor, ki ga zaporniki tudi spremljajo.

Z dogodka je odšel poln vtisov: »Pristop na območje zaporov je bil za mene res tesnoben in imel sem res mešane občutk Enostavno si prisiljen, da se zavedaš vloge in vsebine inštitucije kamor prihajaš na obisk. Zaprti oddelk ... poskušam si predstavljati, kako so osebe znotraj ograje prišle tako hudo navskriž z zakonom. V glavi se mi odvrti sto filmskih prizorov. V učilnici pa čisto druga energija. Poskus s kančkom humorja prinese sproščeno ozračje in ugotovim, da je med udeleženci srečanja tudi znanec, ki je tam že 20 let, nisem ga vprašal ga za vzrok. Ko namignem na spoštovanje človeških vrednot, mi iskreno in glasno prikimajo, tako tudi v nadaljevanju naše druženje poteka tako, kot bi se že dolgo poznali in dobim občutek, da ljudi taka izkušnja s strokovnim vodstvom lahko usmeri v pravo smer. Prehitro mine odmerjen čas, ki upam, da je bil porabljen koristno za vse udeležence kamor štejem tudi sebe. Svoboda gibanja in zdravje sta neprecenljivi vrednoti. Ta moja izkušnja to le potrjuje,« je povedal Miran Stanovnik in dodal, da zaporniki spremljajo Survivor.

»Seveda spremljajo Survivor in poznajo nekatere podrobnosti celo bolje od mene. Vsak ima svojega favorita za katerega navija in mu želi zmage ali vsaj finala.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri