Miran Stanovnik: Operaciji uspeli!

Vir: Nova
12. 1. 2010

Miranu je suha veja povzročila odprti zlom na prstancu leve roke, torej prav tam, kamor spada poročni prstan. Misli, da mu je bilo tako nakazano, da mu poroka ni usojena? »Ne, samo mogoče mi je usojena na drugačen način. Če bo prst kaj drugačne oblike, bom potreboval čisto drugačen prstan. Okrogle imajo že tako in tako vsi, pri meni pa bo mogoče treba narediti kakšne vogale.« (smeh)

V četrtek je Miran operacijo prsta dobro prestal. Čeprav se je na Brnik prek Pariza vrnil v sredo malo pred polnočjo, so ga obveznosti čakale že takoj naslednji dan. Akcija se je začela točno ob 7. uri zjutraj in Miran je bil 'na štartu' ob uri.

»Ekipa je bila že seznanjena z mojo težavo, razpisan je bil operacijski postopek, operacijska dvorana rezervirana, postopki pred operacijo, od EKG-ja do preiskave krvi, so bili normalno opravljeni in ugotovili so, da sem sicer zdrav. V operacijski sobi sem bil okoli devetih, sledili so anestezijski postopki,« analizira četrtkov dan Miran ter še doda: »Doktor Matej Kastelec je poseg zelo precizno opravil. To je predel, kjer je kost relativno tanka in popravnih izpitov pri vrtanju tako tanke kosti ni. Po operaciji smo bili vsi zadovolji, ker so rentgenski posnetki pokazali, da je operacija dobro uspela.«

Priporočamo