Miran Stanovnik prisega na pse

Miran Stanovnik prisega na pse (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
11. 4. 2015

Voditeljica oddaje Štiri tačke Nataša Bešter se je tokrat pogovarjala z motoristom in županom Loga - Dragomerja Miranom Stanovnikom, ki je na snemanje pripeljal svojega sina Martina in kosmatinca Lara.

Miranov sin Martin in družinski pes Lar sta že od začetka velika prijatelja.
Čupko
Bubi

Nataša in Miran sta se prvič spoznala že pred osmimi leti med snemanjem oddaje Avantura.

"Ni imel veliko časa, na snemanje je prišel s poškodovano roko, a je prišel. Ker je obljubil in ker je on, kot sem spoznala pozneje, tak. Če obljubi, se tega drži. Rad pomaga, je pošten, delaven in zelo topel človek. Kljub velikim uspehom, ki jih je dosegel v športu, ostaja skromen in prijazen. V njegovem življenju je kljub napornemu urniku čas tudi za Lara, kosmatinca, ki poskrbi, da je v njihovi družini še bolj zabavno," o njem pove Nataša, ki je z njim klepetala kar na vrtu za njegovo hišo. Ker se je okoli kamer smukal tudi njegov sin Martin in vsem želel pokazati svoj novi motor, poleg tega pa je Lar ves čas Nataši plezal v naročje, so snemanje kar nekajkrat v smehu morali prekiniti. "Prijetno in zabavno bo v našem prispevku tudi zato, ker sta kuža Lar in Martin pokazala, kaj vse delata skupaj. Na veliko veselje in ponos očka Mirana in mamice Pike. Super družinica so, res," še poudari Nataša.

Župan, športnik in oče

Odkar je Miran postal župan občine Log - Dragomer je njegovo že tako pestro življenje postalo še toliko bolj zapleteno, vsaj v smislu natrpanega urnika, vendar pa Miran poudari, da se je za vse svoje vloge v življenju odločil prostovoljno in po tehtnem razmisleku, zato mu usklajevanje funkcij župana, profesionalnega športnika, očeta in lastnika živahnega mladega velikega švicarskega planšarskega psa ne dela večjih preglavic. "Drugo z drugim se dopolnjuje, kuža pa ostaja motivacijski faktor, ki pomeni tudi resno sprostitev in menjavo okolja." To je za Mirana že drugi kosmatinec iste pasme, saj je v družini svoje mesto pred Larom našel tudi Olypm. Čeprav sta oba enake pasme, pa sta značajsko popolnoma različna. "Lar je celo malo bolj umirjen od Olympa. Kar je tudi zelo zaščitniški do našega Martina in mu ne dopušča veliko manevrskega prostora brez nadzora staršev, ki nas šteje za avtoriteto. Oba z Olympom pa sta zame najlepša pasma na svetu. Nobeden ni bil agresiven ali preveč dominanten in od obeh smo prejemali celo več, kot smo v njiju vlagali," pove Miran, ki je z Larom obiskoval tudi malo šolo, v kateri sta se naučila poslušnosti, metodike in pravilnih pristopov za lastnika, najbolj pomembna pa je bila socializacija.

Kot njegov starejši brat 

Za pse radi pravimo, da so človekovi najboljši prijatelji, in tudi Lar pri družini Stanovnik ni nikakršna izjema, saj se s štiriletnim Martinom izjemno razumeta."

Z Martinom sta velika prijatelja, Lar se vede kot Martinov starejši brat, ki želi z njim izvajati različne vragolije, hkrati pa je do njega skrben in ne dovoli, da bi se kje poškodoval ali napravil kakšno preveliko neumnost."

Za Lara je vedno poskrbljeno, saj v primeru, da so zdoma, zanj poskrbi kar Miranova mama, s katero si delijo dvorišče, drug v drugem pa najdeta prijetno družbo.

"Vsakič, ko se vrnemo domov, je seveda veselje nepopisno, saj ve, da spet prihajajo nova energija in novi izzivi skozi vsakega izmed nas."

Čupko

Čupko je poseben, simpatičen, komunikativen pes, ki ga moraš imeti rad. Najprej je decembra ostal brez doma zaradi selitve. Takratni lastniki so mu našli dom, kjer pa je užival zelo malo časa, saj ga je zaradi bolezni hitro izgubil. Zdaj čaka na tisti pravi dom, za vedno. Odlično se razume z vsemi, tako tistimi na dveh nogah kot s tistimi na štirih.

Bubi

Preplašeni Bubi v obalnem zavetišču za zavržene živali počasi napreduje. Vsak dan je malce bolj zaupljiv. Pa saj bo, star je približno pet mesecev, je srednje rasti, potrebuje nežen in strpen dom, kjer ga bodo imeli radi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri