Miran Stanovnik: Z Martinom na sprehodu

MIran Stanovnik s spremljevalko Piko in sinom Martinom (foto: Story Press) Story Press
Vir: Story
28. 6. 2011

Verjetno najbolj znanega slovenskega jahalca motorjev Mirana Stanovnika smo na eni od prireditev ujeli s spremljevalko Piko in prvič tudi s sinom Martinom.

Čeprav je Miranov ponos star že skoraj leto dni, rojstni dan praznuje prav na prvi šolski dan in natanko mesec dni za svojim očetom, pa do zdaj fotografom malega Martina ni uspelo ujeti v objektiv, saj Miran svojo zasebnost kljub prepoznavnosti in večnemu nasmehu na obrazu dobro skriva.

Tako o njegovem zasebnem življenju tudi ne vemo prav veliko, čeprav Miran svojo partnerico Piko vseeno kdaj pa kdaj 'pokaže' tudi na kateri od prireditev, na kateri se pojavi.

Puščavski lisjak, kot mu pravijo številni oboževalci, ime pa je Miran dobil zaradi svojih odličnih uvrstitev in večkrat dokazane trme in včasih celo nadčloveške vztrajnosti na znameniti preizkušnji za motoriste v Dakarju, je doma na Logu pri Brezovici, lepo stanovanje pa si je uredil kar ob domači hiši v nekdanjem kozolcu. Njegovi prijatelji vedo povedati, da je veliko okrog 40 kvadratnih metrov in da ima v njem mlada družinica prav vse, kar potrebuje.

Tam Stanovnik s Piko in sinom Martinom v miru uživa trenutke, ko so lahko skupaj, saj poleg svetovno znane preizkušnje v Dakarju Miran veliko časa porabi tudi za druge dirke in priprave, treninge in ne nazadnje tudi za svojo službo v Slovenski vojski.

Pika, ki je Martina povila lani, je po naših informacijah sinka rodila nekoliko prezgodaj, saj naj bi imela rok šele konec septembra, Miran pa je svojemu sinu s prvega Dakarja domov prinesel razglednico, ki ga bo spominjala na očetove prve podvige, ki jih je ponosni očka dosegel daleč od sinovega objema.

Miran je po naših informacijah tudi ves čas želel, da bi bil Martin tako, kot je sam, rojen v znamenju leva, a se to ni zgodilo, Martin je namreč po horoskopu devica. Seveda pa Miran, ki letos tekmuje tudi na amaterskem slovenskem prvenstvu v cross countryju, novi športni disciplini, ki se pri nas šele uveljavlja, veliko pozornosti nameni svojemu sinku in tudi njegovi varnosti, saj nam je uspelo izvedeti, da je prav v teh dnevih Miran za malčka kupoval otroški sedež, kot pravi dirkač pa si je želel, da bi med vožnjo njegovo dete sedelo v najboljšem, najbolj športnem in predvsem najbolj varnem sedežu, saj naj bi se Miranu prav kmalu obetala tudi služba v tujini. Kot pravijo naši viri, naj bi se potegoval za delovno mesto nekje v Evropski uniji, ki bi mu omogočilo napredovanje v službeni karieri.

Nova Story že v prodaji

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri