Mirela (Big Brother): Konec strahu pred zobozdravnikom

1. 8. 2016

Med bivanjem v hiši Big Brother je zmagovalka letošnjega šova Mirela Lapanović le redko pokazala svoj nasmeh, medtem ko v zadnjem času z veseljem razkazuje svoje nove zobe.

"Zobje omogočajo socializacijo, estetiko, prehranjevanje, zato so v našem življenju še kako pomembni. Marsikdo, ki s svojimi zobmi ni zadovoljen, jih skriva z brki ali pa se preprosto ne smeji tako pogosto," je povedala direktorica Zobne in estetske klinike Križaj na Muljavi, Aleksandra Križaj Dumić, ki se še kako dobro zaveda pomena zdravih zob. Prav zaradi njihove strokovnosti pa se je nanje obrnila tudi zmagovalka letošnjega Big Brotherja Mirela Lapanović. V računalniškem programu so ji tako predstavili potek dela in predviden končni videz, to pa je v Mireli sprožilo številna čustva, saj je zaradi neizmerne sreče kar zajokala. V dveh terminih so ji tako odstranili stare in dotrajane protetične nadomestke, zdravili koreninske kanale, 'oblekli' zobe v slabem stanju in opravili kirurgijo dlesni ter kostnine. Seveda to brez najsodobnejše tehnologije ne bi bilo mogoče, pri Mireli pa je bila predvsem zahtevna rehabilitacija zgornje čeljusti.
"Ne glede na to, v kakšnem stanju so zobje, je s pravilnim pristopom in sodobno zobozdravstveno tehnologijo mogoče vse urediti," pravi Križaj Dumićeva, ki je pohvalila Mirelo, saj je bila ta zelo pridna in potrpežljiva pacientka.

Po besedah Aleksandre Križaj Dumić se največ hrane zatakne med zobe, zato je uporaba zobne nitke izredno pomembna. Američani radi povedo, da si zobe umivamo zaradi drugih, nitkamo pa zaradi lastnega zdravja, saj je nitkanje pomembnejše od ščetkanja.

Veliko več se smeji

Mirelini zobje so bili pred posegom v zelo slabem stanju, saj so bila prisotna številna vnetja pa tudi deli brez zob. "Moje življenje se je po posegu povsem spremenilo. Ne le da sem pridobila samozavest, temveč sem postala tudi boljši vzor otrokoma. S tem sem se na začetku težko spoprijela, zdaj pa se tudi med pogovorom veliko več smejim, pa četudi morda nisem najboljše volje, saj se s svojim nasmehom odlično počutim," nam je zaupala Mirela z velikim nasmehom na obrazu. Vendar pa ni bistven le poseg, temveč je po nasvetu Aleksandre Križaj Dumić začela uporabljati tudi zobno nitko, ustno vodico, več vrst krtačk, med drugim tudi tisto za dlesni. "Zobne nitke nikoli nisem uporabljala, le na hitro sem umila zobe zjutraj in zvečer, zdaj pa je povsem drugače," je povedala Mirela, ki kot otrok ni posvečala veliko pozornosti zobem. "Starši nas med umivanjem nikoli niso nadzirali, zato se je malo poudarjal zdrav nasmeh. Prav zato me je bilo včasih precej bolj strah obiska zobozdravnika kot pa poroda," je povedala Mirela, ki zdaj tudi sinova pogosto nadzoruje, ali si vsak dan pravilno umijeta zobe. Sama je navdušena nad naravnim videzom svojih zob in profesionalnostjo ekipe, ki je poskrbela za njen nasmeh.

Združili bosta moči

Pretekli teden sta stik navezali tudi z lansko zmagovalko šova BB, Pio Filipčič. Ta ji je ponudila nasvete pri pisanju knjige in kontakt vizažistke, odločili pa sta se tudi, da bosta sodelovali pri prihodnjih projektih. "Pia me je osvojila s preprostostjo, odprtostjo pa tudi sicer sta se najini energiji ujeli. Želim si sodelovati z njo, saj sem jo prvič opazila prav jeseni na koncertu v Ljubljani. Bila je zelo dobre volje, srečna ... Takoj ko sem prišla domov, sem izpolnila prijavo za BB," nam je zaupala kraljica letošnjega šova. Letošnje poletje bo tako Mirela na plaži uživala v Pijini knjigi.

Tekst: Nika Arsovski
Foto: Helena Kermelj, Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri