Mirjam Bernard Varga: Priljubljena tudi na Balkanu

Mirjam Bernard 
Varga že dve leti 
gradi zgodbo v 
modni industriji. (foto: Osebni arhiv, Bernarda plavšič) Osebni arhiv, Bernarda plavšič
Vir: Nova
26. 4. 2016

Modna oblikovalka Mirjam Bernard Varga, ki je s svojimi dizajnerskimi kosi navdušila že nekaj znanih Slovenk, se je znova odločila za drzno potezo. Ženskam je ponudila del svoje nove kolekcije, v kateri se je odlično znašla tudi starleta Doroteja Premužič.

Bernarda, Mirjam in Doroteja.
Slovenske lepotice, ki so muze MBW Designa.
Eno od njenih revij je povezoval tudi Denis Avdič.
Doroteja Premužič v oblačilih MBW Design.
Doroteja Premužič v oblačilih MBW Design.

Mirjam Bernard Varga je nase opozorila pred tremi leti in njena blagovna znamka MBW Design je precej napredovala.

"Imela sem kar nekaj uspešnih modnih revij, veliko novih sodelovanj in ne nazadnje seveda veliko kolekcij, ki so z meseca v mesec zelo napredovale. Zdaj smo dosegli res visoko kakovost. Odprli smo tudi studio v Beogradu, proti koncu leta pa počasi ciljamo tudi na avstrijski trg," nam je zaupala. Mirjam se je povezala tudi z znanimi Slovenkami, ki so ji prav tako na neki način pomagale do prepoznavnosti blagovne znamke. "Večina slovenskih manekenk, ki sodelujejo na mojih revijah, so dobro poznane in spadajo v vrh, ki ga Slovenija premore. Iris Mulej je velika podpornica naše znamke, Daša Podržaj pa me spodbuja že od samega začetka in mi je ogromno pomagala v samem medijskem prostoru. Doroteja Premužič, ki je tudi model v našem novem katalogu, je naša zvesta stranka in dobra prijateljica MBV Designa. Zlata Okogić, Sabina Remar, Stefanija Bojič, Tara Zupančič, Iryna Osypenko Nemec, Jana Koteska in Eva Ahačevč so punce, ki na naših modnih revijah redno predstavljajo kreacije. Čudovito je, ko te na reviji podpirajo punce, ki imajo vrsto izkušenj na tem področju. Zaradi njih je bilo veliko lažje priti do sem, kjer smo zdaj."

Obožuje jo tudi Seka!

Mirjam je priljubljena tudi pri tujih estradnikih. Oblači namreč Lidijo Bačič, Ivana Zaka, velika ljubiteljica njenih oblačil pa je tudi Seka Aleksič. "Zelo sem ponosna, da mi zaupajo tudi velika imena estrade. Seka je zelo odprt in human človek. Je načelna in pri njej ni druge možnosti. Na začetku skupne poti sem imela vedno malo treme, zdaj pa se je sodelovanje spremenilo v pravo prijateljstvo in večkrat jo obiščem na njenem domu, kjer klepetava o novih načrtih. Naše kreacije nosi zelo ponosno in z veliko užitka. Za njene nastope pa ji modne kose naredim po njenih željah in potrebah."

NOVA KOLEKCIJA

  • Za zadnjo kolekcijo, ki jo je Mirjam delala v sklopu MBW Designa, je pred fotografski objektiv stopila Doroteja Premužič. "Z Dorotejo sva skozi posel postali pravi prijateljici in ker je zagotovo ena od modnih ikon v Sloveniji, sem se odločila zanjo. Ženske s postavo peščene ure zagotovo oblačila predstavijo v bolj seksi luči, in to nam je z Dorotejo uspelo. Kolekcija je nastala iz najboljših izbranih italijanskih materialov, brokata, svile in viskoze z najlepšimi potiski, ki so mi bili vodilo pri ustvarjanju. Kampanjo pa je posnela znana fotografinja Bernarda Plavšič. Bernarda zagotovo spada v sam vrh slovenskih fotografov. Z njo je bilo odlično sodelovati in mislim, da bomo znova v zelo kratkem času." Mirjam se trenutno tudi pripravlja na veliki festival Fashion Week, ki bo v Črni gori. "V veliko čast mi je, da me je Modna komora Črne gore povabila na Mercedes Benz FW. Uvrstili so me med mlade balkanske oblikovalce s prihodnostjo. Bata Spasojevič bo začel FW, jaz pa ga zapiram, kar je zagotovo velika čast."

MIMA