Mirjam Poterbin povedala pravo resnico o tem, kaj z denarjem dela Luka Dončić

Mirjam Poterbin povedala pravo resnico o tem, kaj z denarjem dela Luka Dončić (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
2. 6. 2020

Mama slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića, Mirjam Poterbin, je med gostovanjem v oddaji pri Zvezdani Mlakar razkrila na kakšen način svoj denar najraje zapravlja Luka Dončić.

Slovenski košarkar Luka Dončić že nekaj časa živi v Dallasu, kjer igra v ligi NBA, z njim pa je v ZDA že vse od začetka tudi njegova mama Mirjam Potrebin, ki pa je v oddaji Zvezdani Mlakar razkrila, da imata čez lužo povsem ločeni življenji. "Midva z Luko imava čisto ločeni življenji. On živi posebej, jaz živim posebej. Jaz sem tam čisto zaradi drugih stvari, zaradi podpore. Urejam mu stvari," je bila odkrita Mirjam.

Kljub temu, da si dan danes lahko Luka privošči domala vse, ostaja skromen in ne zapravlja vrtoglavo, kot bi si kdo mislil. Obožuje avtomobile, sicer pa pametno vlaga. "Bolj je problem vlaganje denarja. Ker jih vsi prosijo, daj, vloži sem denar, daj vloži sem denar. Potem finančniki, ki jih imaš ‒ v Ameriki ti to vse finančniki vodijo. Je treba imeti vse pod kontrolo," pojasnjuje in dodaja, da so tam "navajeni drugačnega življenja". "Vsi samo zapravljajo, dokler imajo kariero. Namesto da bi si v času kariere zagotovili, ne vem, kar koli, kakšne nepremičnine. Ampak oni šele po karieri začnejo razmišljati: "Joj, zdaj pa nimam nič za stara leta, bi bilo fino, da bi kaj imel od prej." In takrat, ko imajo denar, ne naredijo tega, in to jih potem pelje v začarani krog," razkriva.

Med drugim je v oddaji odkrila tudi to, da Luka vedno komaj čaka, da se lahko vrne domov. "Mislim, da bo Luka, ko bo končal kariero, naslednji dan v Sloveniji, tako da ne bo ostal tam, gotovo ne. On je navezan na Slovenijo, tako da je to res nekaj lepega, ker je to njegov kraj, njegova država, in takoj ko ima možnost, gre domov. Tako kot zdaj v karanteni, je bil najbolj srečen, ko je prišel domov. Verjetno bo nekaj časa gotovo še tam, vem pa ne. Odvisno, kako bodo poti vodile," iskreno pove mama košarkarskega asa.

In česa se Luka doma najbolj razveseli? Goveje juhe. "Tam jo je težko skuhati, ker je hrana ... Tudi meso. Ni to to, je čisto druga kakovost. Tudi če jo skuhaš, ni enaka, kot je v Sloveniji."

Priporočamo