Mirjam Poterbin povsem odkrito: "To me je tako zelo bolelo, da vam ne znam opisati."

13. 9. 2022
Deli
Mirjam Poterbin povsem odkrito: "To me je tako zelo bolelo, da vam ne znam opisati." (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Mama Luke Dončića, Mirjam Poterbin, ne skriva, da je bila sinova odločitev za odhod v Madrid za njo zelo težka in zares velika preizkušnja.

Po izkušnjah ločena mama pogosto nevede še bolj usmeri vso svojo ljubezen na otroka, saj ima občutek dolžnosti, ker ve, da mu nekaj v družini manjka.

(Pokima.) To je res. Potem se vprašaš, ali je lahko ljubezni kdaj preveč. Ko je šel Luka pri trinajstih in pol v Madrid, sem bila prisiljena doživeti eno najboljših in hkrati najbolj krutih, težkih preizkušenj.

Pol leta sem vsak dan jokala kot dež. Ko danes pogledam nazaj, ne vem, ali bi lahko šla še enkrat čez nekaj takšnega. Ni me skrbelo, kako bo s košarko, zanimalo me je le to, kako se počuti, ali je zadovoljen.

Na začetku, ko sem videla, da je tudi sam občutil tesnobo in mu ni bilo lahko pri srcu, me je to tako zelo bolelo, da vam ne znam opisati. Da znoriš!

Prvi trije dnevi, ko sem ga prvič pustila samega v Španiji, nato pa sem se vrnila k njemu, so se mi zdeli tako dolgi, kot bi bila doma pol leta. Po približno šestih mesecih, ko se je naučil jezika, je vse postalo lažje in tudi sama sem se pomirila. 

Vir: Onaplus