Mirjam Poterbin so okronali za najlepšo mami na svetu!

Mirjam Poterbin so okronali za najlepšo mami na svetu! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
19. 7. 2018

Po izjemni sezoni v dresu kraljevega kluba se je mladi košarkarski dragulj Luka Dončić odločil, da svojo kariero nadaljuje čez lužo. Kot tretji izbor nabora ga je pod svoje okrilje vzela ekipa Atlanta Hawks, ki se je že pred tem dogovorila za kupčijo z ekipo Dallas Mavericks. Luka bo tako v prihajajoči sezoni zaigral v dresu teličkov pod vodstvom velikega Dirka Nowitzkega. Zanj bo ob parketu navijala tudi njegova mami Mirjam Poterbin, ki je ob naboru požela skorajda več pozornosti kot mladi košarkarski genij.

Čudovita rjavolaska je povsem omrežila tudi Američane, potem ko je septembra s sinom polnila strani slovenskih medijev. Prelestna lepotica, sicer nekdanja manekenka in plesalka, je povsem obnorela Američane. Ti so se tako podali na splet in intenzivno brskali za njenimi fotografijami, na njenem profilu na Instagramu pa je število sledilcev le v nekaj dneh megalomansko zraslo. Njena velika strast je že od nekdaj kozmetika, tako si je v sklopu maminega frizerskega salona, njena mama je namreč priznana ljubljanska frizerka Milena Poterbin, uredila dva manjša prostora s kozmetičnimi stoli in lepotnimi napravami.

Kadar pa v Španiji ni skrbela za sina in mu pomagala pri vsakodnevnih opravkih, tako da se je lahko osredotočila na košarko, se je vrnila domov in se ukvarjala s strankami. Tam smo jo po koncu evropskega prvenstva, ko se košarkarska mrzlica še ni povsem umirila, obiskali tudi mi. Bila je nadvse profesionalna, presenetila sta nas njena toplina pa tudi pozitiven odnos do življenja. "Veliko časa sem preživela z Lukom, ko je bil majhen, moj delovnik ni niti najmanj oviral najinega druženja, saj sem delala le takrat, ko je bil on v šoli ali vrtcu. Pomembno je, da z otrokom preživiš veliko časa, saj se tako ustvari močna vez med vama. Mislim, da sva z Lukom ustvarila prav to izjemno medsebojno zaupanje," nam je zaupala Mirjam in ob tem priznala, da je Lukova selitev v Madrid bila velika preizkušnja na njeni življenjski poti.

Okronali so jo za najlepšo mami na svetu

"Dandanes so seveda vidni le rezultati uspeha, vendar pa je bila pot včasih precej trnova. Ena izmed težjih odločitev je bila njegova selitev v Madrid. Podpirala sem ga, ko mu je bilo najtežje, pogosto pa sem ga tudi obiskovala. Tudi Luka je v življenju prestal nekaj težkih obdobij, zato si bolj kot vse zasluži uspeh," je povedala rjavolaska, ki je sicer tudi sama močno povezana s starši. Ti so jo podpirali v najtežjih življenjskih trenutkih, kar je v veliki meri vplivalo tudi na Luka.

Košarkarski biser namreč neskončno uživa v družbi babice, saj je z njo zelo tesno povezan. Razdalja je družino še bolj povezala, in sploh ne dvomimo, da niti selitev v Ameriko ne bo velik zalogaj. Mirjam je namreč tja pred dnevi odpotovala skupaj z Lukom, saj mu bo pomagala pri iskanju stanovanja. "Luka je izrazil željo, da grem z njim. Je odrasel fant, ampak vsekakor je to težak preskok in potrebuje podporo družine, tako da bom šla," je povedala pred odhodom, pripravljena, da sinu stoji ob strani tudi pri največjem koraku v njegovi bleščeči karieri.

Občasno jo obišče tudi njen fant

Mirjam sina spremlja na večini tekem. Velikokrat ji družbo delajo mami Milena, občasno pa tudi njena boljša polovica, nekdanji hokejist, voznik relija in slovenski poslovnež Boris Požeg - Piksi, sicer lastnik podjetja Pixi sladoledi.

Ogledata si film in kartata

Prosti čas, ki ga je sicer v njunem življenju zaradi Lukovih obveznosti zelo malo, preživljata povsem običajno. "Oba zelo uživava v igranju kart, predvsem enke. Luka v tem naravnost blesti, čeprav je kar precej tekmovalen. Včasih doma pogledava tudi kakšen film, drugače pa veliko časa preživi s svojimi prijatelji," nam je zaupala Milena, ki je v Madridu zgradila kar nekaj prijateljskih vezi. Ob tem je skrbela tudi za svojo formo, hodila k aerobiki in telovadila, pripravljala pa se je celo za maraton. Morda se ji bo prav v Ameriki uresničila želja, saj si že dalj časa želi odteči maraton na ameriški celini. Pred leti naj bi sicer bila izžrebana za newyorški maraton, ki pa so ga zaradi orkana odpovedali.

Simpatija: Jennifer Aniston!

Novopečeni član prestižne košarkarske lige NBA Luka Dončić je pred časom v intervjuju priznal, da bi čez nekaj let si želel imeti več kot samo en sam avto. Odprl bi podjetje v Sloveniji. Z nekaj sreče bi se rad pojavil v videospotu hiphop zvezdnika Draka, še več sreče pa bi potreboval za svojo zvezdniško simpatijo. Na zmenek bi namreč povabil Jennifer Aniston.

Okronali so jo za najlepšo mami na svetu

Govori se o Lukovi mami

O lepoti Lukove mame so se Američani razpisali tudi na družabnih omrežjih. Nekateri so bili sprva celo prepričani, da je Mirjam Lukovo dekle, vendar so hitro spoznali svojo zmoto. "Kaj dajejo v Sloveniji v vodo?" so se med naborom najmočnejše ameriške lige na družabnih omrežjih spraševali Američani. Nekateri so jo označili za prvo mamo nabora NBA. Ne brez razloga. Njena lepota ni ušla niti največjim ameriškim medijem. Nekdo je med naborom na družabnem omrežju Twitter zapisal, da bi Lukova mama bila njegov prvi izbor, saj je brez dvoma ena najbolj vročih žensk, kar jih je NBA kdaj videl. Še pred meseci so se nad njo navduševali tudi naši južni sosedje, ki so jo okronali kar za najlepšo mamo na svetu.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story15/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 15/2018

Story 15/2018, od 05. 07. 2018