Mirko Mayer in Kaja Flisar načrtujeta družino in selitev

Mirko Mayer in Kaja Flisar načrtujeta družino in selitev (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
29. 10. 2017

Z Mirkom Mayerjem in Kajo Flisar sem se dobila v petek zvečer v baru poleg Planet TV-ja. Že takoj se vidi, da občudujeta drug drugega in se dopolnjujeta. Njun začetek je bil sicer v medijih precej odmeven, saj se je Mirko v tistem času ravno ločeval od žene.

A kljub negativnim komentarjem sta vztrajala in sta skupaj že skoraj dve leti. Z njima sem govorila o tem, kako sta se spoznala, kaj občudujeta drug pri drugem in kaj načrtujeta za prihodnost.

Story: Kaja in Mirko, kako sta se spoznala?

Kaja: Prvič sem ga opazila že, ko sem še kot študentka šla na ogled Planet TV, kjer je predstavljal studio. Najprej se mi je zdel samovšečen in aroganten, ampak po drugi strani me je ravno ta samozavest pri njem najbolj privlačila.

Mirko: Očitno sem pustil tako dober vtis, da se je odločila, da je Planet edina in najboljša izbira. Saj se samo hecam. Prvič sem jo opazil, ko sem jo zagledal na hodniku v rdečem plašču in z dežnikom, in ko sva šla drug mimo drugega, sem imel občutek, kot da jo poznam že od nekdaj, kot da bi nekdo, ki sem ga čakal, končno prišel. Imela je neko znano energijo in obšlo me je, da tukaj nekaj bo. Potem pa mi je po enem mesecu poslala sporočilo, da potrebuje službeni nasvet. Najverjetneje je pričakovala, da ji bom samo odgovoril, sam pa sem ji rekel, da pridem na kavo, in tako sva se začela dobivati.

Story: O začetku vajine zveze je bilo v medijih zapisanih kar nekaj negativnih komentarjev. Kako sta se spopadala s tem?

Mirko: Glede na to, da sem javna oseba, mi je logično, da ljudje govorijo o meni in o mojem življenju. Sem v službi javnosti, in če koga zanima, kam peljem svojo partnerico, se mi to zdi normalno. Če pa gledam z novinarskega vidika način, na katerega je bilo to predstavljeno, pa vem, da sam tega nikoli ne bi tako predstavil. Napišemo nekaj o tem, a tega ne komentiramo. A na koncu dneva, ko veš, kako deluje naša industrija in si prebral že šesti članek tisti dan, ti postane vseeno. Na moji strani je bilo težje zato, ker so to lahko prebrali moji starši, nekdo je lahko to omenil mojim otrokom. Name ti članki niso imeli velikega vpliva, so pa vsakič povzročili manjši potres mojim najbližjim.

Kaja: Če pustimo medije ob strani, vseeno ni bilo lahko, saj sva oba prišla iz svojega sveta. Jaz sem bila samska, razigrana, neobremenjena, Mirko pa se je ravno ločeval in najina svetova sta kar naenkrat treščila.

Story: Kaj najbolj občudujeta drug pri drugem in imata najraje?

Kaja: Pri Mirku najbolj obožujem strast, ki jo ima do dela, do življenja in do mene. V vse, kar mu veliko pomeni, vloži 100 odstotkov energije. Prav tako mi je všeč njegova načelnost, ki jo je malce prenesel tudi name.

Mirko: Dokler stvar ni končana, dokler nisem miren in ne vem, ali bo vse v redu, se ne morem sprostiti. Enako je tudi v najini zvezi. Če vidim, da je nekaj narobe, vztrajam, da se o tem pogovoriva in stvar pripeljeva do konca. Ravno ta goreči odnos ona s svojo nežnostjo in mirnostjo blaži in jaz lažje živim. Je moj antipol.

Story: Kaj pa je tisto, zaradi česar izgubljata živce?

Mirko: Najbolj me v visoke obrate požene to, da na svojih 300 znakov dobim nazaj tri besede odgovora. Sicer je že veliko bolje, me pa nekomunikacija res jezi. Pa ne da ona ne komunicira z mano, bolj me moti to, da moram včasih občutke vleči ven iz nje.

Kaja: Ravno ta njegova moč, načelnost in gorečnost, ki me pri njem najbolj privlačijo, mi gredo včasih zelo na živce.

Story: Oba delata v medijski hiši Planet TV. Vama je to, da delata skupaj, všeč ali vaju moti?

Kaja: Ima pluse in minuse. Glede na to, da oba delava v službi, v kateri sva do večera, je res prijetno, da se vidiva tudi tam, saj bi bili samo večeri premalo. Poleg tega je dobro imeti ob sebi nekoga, ki razume, kaj delaš in zakaj moraš biti tako dolgo v službi. Minusi pa so to, da včasih tudi takrat, ko prideva domov, težko preklopiva in ne znava nehati govoriti o službi.

Story: V javnosti sta se prvič skupaj pojavila na MBFWLJ. Sta oba navdušenca nad modo?

Kaja: Jaz sem tista modna navdušenka, ki sem še Mirka navdušila nad modo. Moram priznati, da se je njegov stil konkretno izboljšal, odkar sva skupaj. Ko sem se preselila k njemu, je bila prva naloga pospravljanje njegove omare. S polic sva umaknila za kar tri velike vreče oblačil!

Mirko: Ona je sicer gonilo te modne ozaveščenosti, a obenem sem jaz tisti, ki vedno najde kaj za obleči, ona pa ne.

Story: Kaj najraje počneta v prostem času?

Kaja: Vsak večer imava skupno večerjo, gledava serije, leživa na kavču in se odklopiva. Mirka vsakič po službi prisilim, da gre z mano na sprehod. Vikende najraje izkoristiva za izlet na obalo, Bled ali Zbiljsko jezero.

Mirko: Sam sicer nisem bil nikoli privrženec sprehodov in teka, a ko pridem iz službe s polno glavo skrbi in narediva en krog okoli stanovanja, vidim, da to zelo pozitivno vpliva name.

Imel sem občutek, da jo  poznam že  od nekdaj

Story: Mirko, vi ste na začetku leta postavili spletno stran. Kako je prišlo do te odločitve in kakšne teme lahko najdemo na njej?

Po eni strani je bil to Kajin vpliv, saj je bila prva, ki je pisala blog, po drugi strani pa zato, ker imam rad pisanje. Tudi v novinarstvu sem začel kot pripravnik pri športnem časopisu, največ sem pisal o nogometu, ki je še danes moja številka ena. Pozneje sem tudi objavil nekaj stvari v Dnevnikovem objektivu. In ker pogrešam pisanje, saj v televizijskem etru veliko stvari ne moreš uporabiti, sem se odločil, da bom to zapisal na svoji spletni strani. Teme so predvsem politika, gospodarstvo ... Sem se pa v zadnjem času malce polenil, saj imam v službi veliko dela, začel sem pisati tudi kolumno za siol.net. Tako da bo blog spet prišel na vrsto, ko bom imel čas in idejo.

Story: Kaja, vi pišete blog? Kdaj ste ga začeli pisati in kakšnih tem se dotikate?

Pred šestimi leti sem začela pisati modni blog, saj me že od nekdaj navdušuje moda. Pa ne samo lepo oblačenje, ampak celoten proces izdelave oblačil. Takrat še nisem bila novinarka in sem s tem izražala svojo ustvarjalnost in strast do pisanja. Letos pa sem se odločila, da je čas za nekaj novega, za blog, kjer bi predstavljala svoja potovanja in življenjske izkušnje. Začetna odločitev je bila, da napišem dve objavi na teden. Tri tedne je še šlo, potem pa nekako ne več. Ko si osem ur za računalnikom, je buljenje v ekran pač zadnja stvar, ki jo želiš početi, ko prideš domov.

Story: Kdo je pri vaju doma tisti, ki nosi hlače?

Mirko: Hlače zagotovo jaz, ker Kaja rada nosi krila. Ne, mislim, da je res pol, pol. Nekako se dopolnjujeva tako pri gospodinjskih opravilih kot pri odločitvah.

Kaja: Mirko zelo rad sesa in vsako jutro po vojaško zloži posteljnino - na centimeter natančno! Jaz pa likam, perem in skrbim za seznam za organizacijo. Tako da si res vse porazdeliva.

Story: Katera je najljubša jed, ki jo ona pripravi za vas, in obratno?

Mirko: Kakšna peciva, pečenke s krompirjem v pečici.

Kaja: Mirko pa zelo dobro dela na žaru, kakšne zrezke, rakce, kozice, škampe. Meni meso vedno uspe zažgati, on pa to obvlada.

Story: Pa še malo o vajinih službah. Glede na to, da se na Planet TV dogajajo spremembe, kaj bo drugače za vaju?

Kaja: Zame se je v dveh letih kar precej spremenilo. Najprej sem pokrivala predvsem zvezdniško življenje, ko smo začeli magazinsko oddajo Dan, pa pokrivam širši spekter tem. To mi je zelo všeč, saj se mi zdi, da sem dobila možnost, da se nadgradim.

Mirko: Pri meni pa ni nič posebno drugačnega. Postal sem urednik informativne redakcije, tedensko se v voditeljski vlogi še vedno izmenjujem s Tomažem Bratovžem. Razlika je samo ta, da sem zdaj manj prost. Tudi tisti teden, ko ne vodim, moram biti v službi, saj koordiniram redakcijo.

Story: Imata že kakšne dolgoročne cilje?

Mirko: Zasebno si želiva družine in selitev na večje. Službeno pa bom rekel kar filozofsko: ko bom čez 10 let šel v službo, pa naj bom delal karkoli, upam, da bom šel tja s takšnim veseljem, kot grem zdaj na televizijo.

Kaja: Jaz se želim na novinarskem področju še izboljšati in nadgraditi, pozneje pa mogoče celo ustvariti kaj svojega. Zasebno pa sta v načrtu družina in selitev na večje.

Besedilo: Klavdija Rupar \\ Foto: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story43/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 43/2017

Story 43/2017, od 19. 10. 2017