Mirko Mayer je uresničil svojo dolgoletno željo po pisanju

Mirko Mayer je uresničil svojo dolgoletno željo po pisanju (foto: Planet TV, Goran Antley, Primož Predalič) Planet TV, Goran Antley, Primož Predalič
Vir: Story
9. 2. 2017

Prvi mesec novega leta je mimo in z njim tudi prvi rezultati zaobljub. V prvih dneh januarja se je novega projekta lotil voditelj informativnega programa Mirko Mayer, ki je javnosti na ogled postavil novo spletno stran, kot pravi, pa gre prej kot za novoletne zaobljube za željo, ki je v njem tlela že dolgo.

Mirko Mayer in Kaja Flisar sta par od lani.

"Gre za mojo ljubezen do pisanja. Za navdušenje nad vsebino. Morda si večina ne predstavlja, kako pomembno je, da televizijski voditelj dobro piše. Te pa televizijski format, ki ti daje ogromno svobode pri uporabi slike in zvoka, pri pisanju omeji na zelo kratke tekste. Za napoved neke teme imaš morda največ minuto časa, to pomeni nekaj stavkov. O dnevnem dogajanju veliko razmišljam tudi zunaj tega okvirja. Zato sem želel več prostora. Ker pa se mi zdi množično objavljanje mnenj na Facebooku in Twitterju že čisto brez vrednosti, sem postavil samostojno spletno stran," je pojasnil na začetku našega druženja in dodal, da je o podobnem koraku s presledki razmišljal že kar nekaj mesecev, ponovoletni čas pa se mu je zdel primeren za začetek nečesa novega.

Sicer pa Mirkova stran ni eden izmed tipičnih blogov, na katerem so objavljene dnevne aktivnosti ali telovadne rutine. "Na strani so zelo osebni komentarji aktualnih dogodkov, zgodbe iz zakulisja domačega dogajanja, do katerih imam po desetletju na televiziji dober dostop. Sem in tja bo tudi kakšna čisto spontana objava v stilu 'tole sem našel in se mi zdi, da morate videti'. Ker ob pisanju rad tudi berem in pogledam kaj takega, kar izziva moje razmišljanje, bodo na strani tudi kratki vodiči o dobrih knjigah, ki jih preberem, ali dobrih filmih, ki jih pogledam. Že v kratkem pripravljam zanimivo raziskovalno zgodbo, ki bo stresla nogometne garderobe po državi ... Sicer pa moje mnenje ni bistveno. Najbolj vesel sem, ko s svojim tekstom odprem prostor za debato drugim. Tekst ob slovesu Tine Maze je na primer sprožil kup komentarjev, celo političnih, česar nisem pričakoval," je pojasnil in dodal, da bo o njegovem delu na televiziji prispevkov nekoliko manj. "Tudi o tem že razmišljam. Bo pa tega zelo malo. Tisti, ki jih zanimam kot TV-osebnost, me najdejo na Planet TV, za to ne potrebujem spletne strani. Se pa lahko zgodi, da bo kak ekskluziven posnetek iz zaodrja studia ali dogajanja v režiji naše informativne oddaje Planet Danes," še pojasnjuje.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Planet TV, Goran Antley, Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 06/2017

Story 06/2017, od 02. 02. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri