Mirko Mayer: Prvi šolski dan je bil družinski praznik

Mirko Mayer: Prvi šolski dan je bil  družinski praznik (foto: PTV) PTV
Vir: Story
6. 9. 2018

Televizijski voditelj Mirko Mayer se bolj kot začetka šole spominja dogodkov pred tem, sploh ker ni potekalo po njegovih željah.

"Predvsem se spomnim, da sem leto pred tem zelo nerad hodil v malo šolo. Očitno sem potreboval malo več tekmovalnosti. Tam namreč ni bilo ocen, zato nisem videl pravega smisla, pa še silili so nas s sadjem in zelenjavo, ki ju takrat v glavnem še nisem maral. Zato je starše kar malo skrbelo, kako bo z mano v prvem razredu osnovne šole. Prvi šolski dan sta šla z mano oba. Bil je lep, sončen dan, mi pa vsi ponosni, nekakšen družinski praznik, ki se je nadaljeval tudi popoldne. Mislim pa, da prvi dan v razredu še ni bilo prave akcije: po prvem nagovoru učiteljice smo menda gledali risanke. Vem pa, da sem se domov vrnil navdušen in jim na dolgo in široko opisoval vse zanimive novosti. Od takrat z odhodom v šolo ni bilo več problema," nam je zanimivo izkušnjo zaupal Mirko.

Fotografiji: PTV, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 19/2018

Story 19/2018, od 30. 08. 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri