Mirna Reynolds se vrača na glasbene odre!

Mirna Reynolds se vrača na glasbene odre! (foto: Luka Rebol) Luka Rebol
Vir: Nova
10. 11. 2018

Pevki Mirni Reynolds se je življenje obrnilo na glavo. 

Po selitvi iz Kambodže je v Sloveniji začela znova in pot jo je popeljala v svet, ki ji je bil še kako domač. Tako je po dolgem času napovedala vrnitev na glasbene odre in se predstavila s pesmijo Makova polja. Spomnimo se postavne blondinke, ki je svojo glasbeno pot začela v najstniški skupini Foxy Teens. “V času omenjene najstniške skupine je bil ta posel še v zlati dobi in nadvse sem hvaležna, da sem to doživela” prizna Mirna.

“Devet let v skupini Foxy Teens je zame neprecenljivih in svojega otroštva zato ne bi zamenjala za nič na svetu, saj sem živela svoje sanje. V samostojni karieri pa so se stvari precej sfižile, za kar sem pravzaprav bila odgovorna sama. Takrat nisem videla širše slike in sem padla v past, ki se ji reče želja po pozornosti, ki mi je bila naenkrat odvzeta po razpadu skupine Foxy Teens. Morda se sliši hecno, ampak jaz sem odraščala slavna, in to je vse, kar sem poznala. Ko je bilo vsega konec, sem se naenkrat znašla v drugačnem svetu in me je zagrabila totalna panika, v kateri sem sprejela nekaj odločitev, ki so sicer bile kratkoročno učinkovite za moj ego, a dolgoročno zelo napačne. Takrat sem mislila, da je biti kraljica tabloidnih naslovnic super. V resnici sem si s tem naredila ogromno škode, ki je bila tako nepopravljiva, da sem se bila prisiljena umakniti. Najbolj žalostno pa je to, da v svojem bistvu nikoli nisem bila ta budala z naslovnic, ampak predvsem dobra pevka, dobra avtorica in inteligentna ženska. No, ljudje so postali gluhi in slepi za vse te vrline, ko so gledali in prebirali škandalozne stvari o meni. Ampak a veste, da mi ni prav nič žal, da sem prestala to? To je bila zame neprecenljiva življenjska lekcija. Morala sem pasti na gobec in se cela polomiti. Morala sem doseči dno, da sem lahko zagledala realnost in se potem pobrala in ponovno sestavila v trdno skalo.”

Uveljavlja se kot avtorica

Mirna je po razhodu skupine Foxy Teens stopila na samostojno pot. Uveljavljala se je kot tekstopiska in avtorica številnih hitov. Nazadnje za brata Aneja in Roka iz skupine BQL, ki sta tako zapela pesem Zimska.

“Avtorstvo za druge je že mnogo let velik del mene, in ko takole pomislim, morda sem še bolj ponosna in zadovoljna, ko na radiu slišim skladbo, pri kateri sem sodelovala avtorsko, kot pa kakšno skladbo, ki jo pojem sama, a nisem avtor. V pevski karieri sem pred leti naredila mnogo nepotrebnih in nepremišljenih kozlarij, ampak v avtorskem smislu sem bila vedno jaz – umetniška duša. Seveda je občutek, ko slišiš svoje delo, odličen. In prvo poslušanje je vedno tudi nadvse zanimivo, saj interpretacija izvajalca da mojemu besedilu življenje in svojevrsten pečat,” še doda Mirna.

Brata Rok in Anej nista edina, za katera je Mirna spisala besedilo. Imeli smo številne zvezde, med katerimi so se številni obdržali, nekateri pa na žalost ne. In s tem ima Mirna veliko izkušenj.

“Ni samo pri nas tako, ampak povsod po svetu in v življenju nasploh. Tudi izvajalci, ki so dolgo na sceni, v resnici niso ves čas pri vrhu. Razlika med njimi in muhami enodnevnicami je samo ta, da njih valovanje ne ustavi in vztrajajo še naprej. Mislim, da se tukaj pokaže, komu je glasba prava strast in poslanstvo. Če imaš to strast v sebi in si v svojem bistvu glasbenik, umetnik, izvajalec, potem te ta strast nikoli ne zapusti. Nikoli. To lahko povem iz lastnih izkušenj, saj sem prestala strme padce in celo imela pavzo. A v duši sem vedno dobro vedela, da je moj dom oder in moja metla mikrofon. Kar se tiče Roka in Aneja, fanta sta ekstra talentirana, glasbenika po duši in nadvse simpatična. Zato ne vidim nobenega razloga, da se ne bi obdržala na sceni, če jima ne bo vzelo poguma in samozavesti, ko se zadeve nekoč začasno malo ohladijo.”

Materinstvo in glasba

Mirno smo lahko spremljali tudi v medijih, kjer se je pojavljala v različnih zgodbah. Ampak danes je drugače. Vrača se z veliko zanimivi spoznanji. Bogatejša za življenjske izkušnje, med katere spada tudi starševstvo. Ne nazadnje je kot mati samohranilka ostala s sinčkom Lucom, prepuščena sama sebi. In po življenju ter njegovem rojstvu v Nemčiji sta si dom našla v Kambodži. Ampak pot ju je pripeljala nazaj v Slovenijo.

“Domov sem se vrnila zaradi svojega otroka. V določenih situacijah namreč tudi jaz vklopim razum in izklopim norost. Če tega ne bi storila, bi bilo od mene skrajno sebično. Realnost je takšna, da ima v našem svetu moj otrok neprimerljivo več možnosti za uspešno, zdravo in varno odraščanje. Ko sem potovala sama in bila v vlogi turistke, nisem nikoli niti pomislila, kako je v Kambodži s šolstvom, zdravstvom, varnostjo, vplivom njihove mentalitete na odraščajočega otroka. No, odkar sem mama, so se moji pogledi in prioritete seveda spremenili, in ker hočem za svojega otroka najboljše, sem hitro ugotovila, da morava nazaj. A vseeno je bilo to leto v Aziji prekrasno in nepozabno in mi ni niti malo žal,” prizna Mirna.

“Starševstvo te spremeni, življenje dobi neko novo dimenzijo in otrok ti, hočeš nočeš, zelo spremeni prioritete v življenju. Biti odgovoren za neko drugo bitje in čutiti brezpogojno ljubezen – to sta dve zadevi, ki jih ne moreš zares poznati, dokler nisi starš. Sama si nisem nikoli mislila, da sem tega sploh sposobna ali da bi me to osrečevalo, zdaj pa si že več kot pet let dokazujem nasprotno. Lepo je. Včasih težko, ampak prelepo. Ko pogledam svojega srečnega sinčka, vse ostalo sranje na svetu postane še bolj točno to – nepomembno.”

Makova polja

Mirna se prav te dni veseli svoje nove pesmi, s katero se bo znova vrnila med poslušalce. “Makova polja je pesem o silni ljubezni, ki te zasvoji in ki je drugačna od vseh drugih ljubezni. Od tod tudi naslov, saj iz maka delajo opij. Je tudi pesem o hrepenenju in pravzaprav neuslišani ljubezni.”

Besedilo: MIMA // Fotografije: Luka Rebol, osebni arhiv