Miro Cerar in Mojca Stropnik v veselem pričakovanju

Miro Cerar in Mojca Stropnik v veselem pričakovanju (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
21. 11. 2018

Rojstvo otroka je eden izmed najlepših trenutkov vsakega para. 

In korak bližje novemu družinskemu članu naj bi bila nekdanji premier in zdajšnji minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar (55 let). Kot smo izvedeli, naj bi njegova partnerica Mojca Stropnik (36 let) pod srcem nosila otroka. Čeprav se poznata že več kot deset let, sta se zbližala pred približno dvema letoma. Stropnikova je sicer pred leti – kot študentka prava – Cerarja poslušala na predavanjih, poleg tega je brala tudi njegove kolumne ter ga spremljala v medijih, pred štirimi leti pa je bila vpeta v nastajanje njegove stranke, in sicer na lokalni ravni.

Vmes so, kot kaže, med njima preskočile iskrice, med drugim tudi zaradi tega, ker je Miro Cerar velik ljubitelj zdravega življenja in športnih navad, kar nam je pred časom zaupal v osebnem intervjuju za našo sestrsko revijo Story, ki v teh dneh praznuje deseti rojstni dan. Cerar je takrat med drugim še dejal, da sicer ni podedoval gena za gimnastiko, saj je z veliko večjim veseljem igral nogomet, pozneje pa je treniral tudi košarko.

Mojca pa je bila nekoč atletinja ter državna prvakinja in tako sta hitro našla skupno točko – tek, ki ju je zbližal do te točke, da se jima bo, če držijo govorice, prihodnje leto pridružil nov družinski član, česar naj bi se oba zelo veselila, še zlasti Stropnikova, za katero bo to prva materinska izkušnja. Naš zunanji minister ima sicer iz prejšnjega zakona z Danico Cerar dva otroka – hčerko Evo in sina Miho, na svoje otroške dni pa ima, kot je še povedal za Story, lepe spomine, sploh ker je bila mama Zdenka vedno ljubeča, čustvena in skrbna ženska.

“Pred spanjem mi je prebirala pravljice, kar je pomembno prebudilo mojo domišljijo. Če ni brala iz knjige, si jih je izmišljala kar sama. Tako kot oče je bila tudi mama res izjemna, poklicno zelo uspešna, v mladih letih je bila tudi ona gimnastična prvakinja, predvsem pa zelo ljubeča in dobra oseba. Tudi sam sem svojima otrokoma bral ali pa si izmišljal pravljice in mislim, da je to nekaj odličnega. S tem širiš otrokovo domišljijsko polje. Z domišljijo smo bolj ustvarjalni, kar nam pomaga, da se v življenju lažje znajdemo,” se otroških dni spominja Miro Cerar, ki se bo tudi tokrat, ob svoji srčni izbranki in tretjem otroku, odlično znašel.

Besedilo: A. M. // Fotografije: Igor Zaplatil, Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri