Miro Mišljen: Kreator z drzno domišljijo

26. 12. 2008 | Vir: Nova
Deli

Velike prireditve, velike zvezde in še bolj izvirne kreacije, za katerimi je kreator, ki domišljiji pušča prosto pot, na splošno pa čedalje bolj navdušuje in oblači vse več naših pomembnežev.

V njegovem ateljeju na Gornjem trgu v Ljubljani se je na primer ustavila pisateljica Svetlana Makarovič, delo Mira Mišljena pa obožujejo tudi najlepša Evropejka Tjaša Kokalj pa slovenska zvezda filma Seks v mestu Nuša Šenk, uspešen slovenski model Natalija Osolnik, Sabina Remar, njegovo kreacijo je že nosila tudi Anja Križnik Tomažin.

Dragocene izkušnje
Miro si je že kot otrok želel imeti lastno blagovno znamko in oblikovati. Prve prave, nosljive kreacije so nastale v sedmem razredu osnovne šole, poklicno pa se s kreiranjem oblačil ukvarja slabi dve leti. »V letu in pol sem pridobil veliko strank, tako estradnikov kot umetnikov, ampak pri ustvarjanju sploh ni pomembno, za koga delam, pomembno je le, da stranka ceni moje delo in da na kos ne gleda le kot na oblačilo, temveč kot na umetniški izdelek.« Nanj se obračajo predvsem ljudje, ki stavijo na unikatnost in dober dizajn. »Moj spekter oblikovanja je zelo širok. Zavzema vse od večerne glamurozne toalete do majčke za tek. Delam za ljudi vseh generacij ter vseh konfekcijskih številk.« Tako je nazadnje oblekel tudi novinko na pevski sceni Matejo Gruden in varovanki plesalca Mihe Krušiča Leno Čakš ter Niko Čede. Krog pa se kot ljudsko izročilo seveda širi od ust do ust …

Napisal Domen Mavrič

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ