Miša in Gorazd Kocbek: Znova se je poročila!

Miša in Gorazd Kocbek: Znova se je poročila! (foto: Dimas Frolov) Dimas Frolov
Vir: Story
14. 4. 2016

Miša in Gorazd Kocbek sta se pred kratkim vrnila s poročnega potovanja, za destinacijo pa sta izbrala kar Tajsko. Dežela, kamor se vedno znova vračata, ju je celo tako premamila, da sta si na čudovitem sončnem otoku Koh Samui uresničila še eno željo. Željo po vnovični poročni zaobljubi.

Poročno obleko in obleko za moža je Miša prinesla na Tajsko, ne da bi Gorazd kaj posumil.
Miša in Gorazd sta si izpolnila dolgoletno željo in si na otoku Koh Samui izmenjala še eno poročno zaobljubo.
Miša je polna presenečenj, zato skrbi, da je njun zakon vedno znova ena velika dogodivščina.
Čudovita obleka, ki jo je Miša nosila, je izdelala Gordana Grandošek Whiddon - GGW design.
Eno izmed presenečenj, ki jih je Gorazd dobil, so originalna očala znamke Ray Ban.
Koh Samui je otok, ki je znan po čudovitih nasadih palm.
Mladoporočenca sta si na poročnem potovanju izpolnila še eno skrito željo.

Miša in Gorazd sta se poročila že lanskega junija v Mariboru, a želja po poroki na tajskem otoku Samui je pri njima tlela že leta. Natančneje od takrat, ko sta ga prvič obiskala.

"Res je. Že od nekdaj sva se želela poročiti na tem otoku, a bolj ko sva premišljevala, težje je bilo. Doma sva namreč imela veliko prijateljev in seveda tudi družino, ki na takšni poroki ne bi mogla biti prisotna. Zato sva to idejo opustila in se poročila doma. To pa še ne pomeni, da si želje ne moreš uresničiti," se nasmehne Miša. Zgodba pa je še posebej zanimiva zato, ker je Miša vse pripravila in organizirala, ne bi Gorazd sploh vedel za to.

"Gorazd je bil zadnje tedne pred poročnim potovanjem precej vpet v delo in ni imel časa. Napeti trenutki, stres in hiter tempo življenja nas včasih prisilijo, da naredimo korak nazaj. Zato sem se odločila, da mu med dvotedenskim potovanjem pripravim številna presenečenja, ki bodo nakazovala na ključni dogodek. Prvo sporočilce, v katerem sem mu opisala, da ga na potovanju čakajo presenečenja, je dobil na letališču na Dunaju. Prav zanimivo je bilo, ker ga je takoj premagala radovednost in me je želel prelisičiti, da bi mu vse zaupala, pa sem vztrajala," doda Miša. "Drugo presenečenje je sledilo na letalu. Pot do Tajske naju je peljala najprej do Dubaja, kjer sva prestopila, in nato proti Bangkoku. Sredi poti do Bangkoka, ko je Gorazd spal, sem mu na mizico postavila darilce. Lično zapakirano škatlico s še enim sporočilcem. Ko se je zbudil, najprej ni vedel, kaj sledi. V sporočilcu je prebral, da ga znova čaka presenečenje, ki ga je takoj odprl. V škatlici so bila zavita nova sončna očala. Pred potovanjem si je namreč želel kupiti očala znamke Ray Ban. A najin prijatelj, ki ima optiko, jih še ni imel na zalogi. Vsaj teh ne, ki si jih je Gorazd želel. Novi modeli pridejo na police šele nekoliko pozneje. Seveda sem jaz hitro našla drugo rešitev in smo vse skupaj organizirali tako, da so očala le prišla, ampak Gorazd tega ni vedel. Za oba je namreč zelo pomembno, da oči zaščitiva z originalnimi očali, in ne ponaredki. Skratka, ko je odvil darilce, je bil čisto paf. V sporočilcu pa je pisalo, da ga naslednje presenečenje čaka v Bangkoku," pove Miša.

Mladoporočenca sta poročno potovanje tako začela v večmilijonskem mestu, ki ga obiščeta skoraj vsako leto.

"Bangkok je mesto, kjer se ustaviva za nekaj dni. Da se naužijeva mestnega vrveža, šopinga, odlične hrane in vsega, kar pač tam je. Imava že nekako ustaljeno rutino sproščanja. (smeh) No, tako sva preživela tri dni tega utripa. Vmes pa je seveda sledilo presenečenje. Pred leti sva obiskala tempelj Wat Arun, ki je na zahodnem bregu reke Chao Praya. Do njega navadno prideš s kakšnim trajektom, ki stane nekaj centov, pelješ pa se manj kot pet minut. Res zanimiva izkušnja. Skratka, tempelj že nekaj časa obnavljajo, zato je v celoti zaprt. Ko sva ga pred leti obiskala, sva se lahko povzpela po njegovih strmih stopnicah, ki so res tako strme, da si pri vzpenjanju lahko poljubiš kolena. (smeh) Tempelj pa ponuja čudovit razgled na Bangkok," pove Miša in nadaljuje: "Gorazdu sem rekla, da si ga želim znova obiskati. Ni mu bilo sicer jasno, zakaj, a ga nisem veliko prepričevala. Vedel je, da ga na poti čakajo številne stojnice s svežim sadjem in stisnjenimi sokovi, v katerih uživa."

Ko sta prišla do templja, je Miša Gorazdu dala znova lično zavito darilce s posvetilom. "Preden sva odšla na potovanje, mi je Tina Krajnc pripravila prav poseben lesen metuljček, ki je znan pod znamko Moi. Za izdelavo sva potrebovali prav posebno barvo blaga, zato sem se uskladila z Gordano Grandošek Whiddon (ki po novem oblikuje tudi obleke in ki je meni sešila poročno obleko) za dodatek v barvi detajla na obleki in blaga za dodatek k lesenemu metuljčku ter barvi njegovih hlač. Tina je nato izdelala leseni metuljček, ki se je skrival v škatlici. Ko je Gorazd v templju odvil škatlico, mu ni bilo jasno, zakaj metuljček. (smeh) Skratka, bilo je spet skrito sporočilo, ki ga je peljalo na otok Koh Samui."

Po nekaj dneh Bangkoka sta se zaljubljenca odpravila na otok, ki slovi kot otok z največjimi plantažami palm in kokosa, ki ga predelujejo. "To je drugi največji otok na Tajskem in prvič sva ga obiskala pred leti. Tam je zalivček, kamor vedno znova zahajava, in tam je najin mali raj. Prav na tem otoku sva se želela poročiti. Po nekaj dneh sem Gorazdu znova pripravila skrito presenečenje. Ko sva nekega dne odšla na zajtrk, sem na skrivaj v sobi pripravila poročno obleko in obleko, ki sem jo imela še zanj. Vse to sem prinesla v svojem kovčku, ne da bi on sploh vedel. Zanj sem vzela turkizne hlače, po katerih smo v Sloveniji iskali blago za dodatek k moji obleki in dodatek metuljčka, ter belo srajco. Drugega na otoku, kjer je tako vroče, ne potrebuješ. Vse skupaj sem nastavila na posteljo in počakala, da sva se vrnila z zajtrka. Ko je odklenil bungalovček, najprej sploh ni videl, kaj je na postelji. Potem pa ga je sezulo. (smeh) Bil je tako vesel in šele nato mu je postalo vse jasno." Miša je tako zorganizirala vse, kar je potrebno, in njen Gorazd se je prepustil. "Res mi je bilo všeč to, da se je tako prepustil moji dogodivščini. Nato sva si dala ponovno (glede na to, da sva že poročena) zaobljubo, spustila v zrak balon sreče in preživela čudovite trenutke. Vse skupaj pa je ujel v svoj objektiv fotograf Dimas, ki sem ga izbrala s pomočjo prijateljice Natalije Jelušič Babič, ki je prav tako priznana fotografinja. Kar nekaj časa sva iskali dobrega fotografa, ki bi nama lahko naredil lep spomin. Čeprav ni domačin, že nekaj časa živi na otoku in ustvarja poročne ter modne fotografije," še pove Miša. "Spomin na to nekako drugo poroko bo zagotovo ostal za vedno. Verjamem pa, da bo najin zakon poln presenečenj. In res, moramo se potruditi, moramo se razvajati, četudi so to le malenkosti. Danes živimo prehitro, zato je prav, da si vzamemo čas zase, za partnerja in za družino," še doda Miša.

Napisala Andreja Korenčan
Fotografije Dimas Frolov
Obleke GGW, Leseni metuljček
Moi www.moi-stayle.com, očala Ray Ban

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story15/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 15/2016

Story 15/2016, od 07. 04. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri