Miša Margan in njena poroka med orhidejami

Miša Margan in njena poroka med orhidejami (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Story
18. 6. 2015

Sanjska poroka, ki se je zgodila v Hotelu City v Mariboru, bo zagotovo ena izmed porok leta. Miša Margan in Gorazd Kocbek sta si večno zvestobo obljubila pred 100 svati na sončni terasi s pogledom na reko Dravo.

Miša in Gorazd sta si izbrala čudovit sončen vikend, ko se je temperatura povzpela na dobrih 30 stopinj. "Že ves teden je bil zelo vroč in oba sva se bala, kako bova poroko preživela na žgočem soncu. A glede na to, da je bil obred ob 16. uri, je bilo najhuje že skoraj mimo. V hotel sva prišla okoli poldneva in najprej sem si šla ogledat postavitev in dekoracijo terase. Ekipa, ki je skrbela za to, je delala že od jutra. Nato sem se šla uredit v sobo, ki sva jo dobila za poročno noč. Ob meni so bile moje družice, Gorazd pa je odšel v drugo sobo, tako da se nisva več videla. No, prvič me je potem videl, ko sem se na obredu sprehodila po beli preprogi do njega," opisuje Miša, ki se je pri poroki zgledovala precej po ameriškem stilu. Spremljale so jo štiri družice, njenega Gorazda pa prav tako štirje fantje.

"Takšen način poroke mi je zelo všeč. Res pa je, da potem to prinese kar nekaj dodatnih stroškov in organizacije. Moja poročna priča je bila Natalija Jelušič Babič, ob meni pa sta bili še Martina Kšela Crous, ki je na najino poroko prišla iz Avstralije, ter Tina Yildirim, ki je prišla iz Švedske. Ne smem pozabiti Tadeje Ternar, s katero prijateljujem že vrsto let. Vsaka od teh prijateljic je v mojem življenju pustila svojevrsten pečat, zato sem bila še toliko bolj vesela, da so bile v tistem trenutku z mano. Vse so imele čudovite obleke iz Poročne Kamrice, čevlje iz trgovine Princess in nakit Accessorize. Za ličenje je poskrbela Mateja Naberšnik, za pričeske pa moja frizerka Monika Topolovec. Res so bile videti božansko. Gorazda so spremljali štirje prijatelji, njegova poročna priča pa je bil bratranec Nik, ki je prišel iz Nemčije," pove.

Obred je bil zelo čustven in svatje so solze spretno skrivali za sončnimi očali. Preden je prišla do svojega bodočega moža, pa je zajokala tudi Miša. "V bistvu sem bila ves dan zelo mirna. Kar nekaj ljudi mi je reklo, da česa takega pri nevestah niso vajeni. (smeh) Najbolj pohvalno pa mi je bilo to slišati iz ust moje priče Natalije, saj kot profesionalna fotografinja slika številne poroke in spremlja neveste med njihovimi pripravami," razlaga. Ampak trenutek umirjenosti ni trajal večno. Mišo so namreč čustva prevzela ravno v trenutku, ko bi morala zakorakati proti izbrancu. "Ko sem dobila znak, da moram kreniti, so se mi po licih usule solze. Nisem si mislila, da me bo tako prevzelo. Sploh ne vem, kako sem prišla po beli brvi vse do Gorazda.

Obred ni trajal dolgo in v zraku je bilo precej napetosti, tiste pozitivne. Vrhunec pa je bil, ko je sopranistka Nataša Zupan zapela Ave Mario. Potem so se po najinih licih znova usule solze," je priznala Miša. "Oba sva zelo čustvena in niti Gorazd ni mogel zadrževati solz sreče. Sploh v trenutku, ko je zaslišal glasbo in me zagledal ob spremstvu deklic z rožicami." Na poroki v Hotelu City v Mariboru sta Miša in Gorazd gostila okoli 100 svatov. "Sprva sva razmišljala, da bi se poročila na kakšnem potovanju, a sva ugotovila, da imava preveč prijateljev in družino, ki sva si jo želela ob sebi. Odločitev je bila pravilna!" pove. Po obredu sta se mladoporočenca odpravila na skupno fotografiranje, ki ga je dokumentirala tudi video ekipa BK TV. "Fantje so nas spremljali še s kamero iz zraka in verjamem, da smo naredili fantastične posnetke. Odšli smo do Studenške brvi, kjer sva na mostu obesila najino ključavnico ljubezni, potem pa nadaljevali slikanje. Natalija Jelušič Babič, ki je imela dve vlogi (bila je tudi poročna priča, op. p.), je s svojimi idejami in postavitvami naredila nekaj izjemnih fotografij.

Imeli smo tudi čudovit starodobnik, belega kabrioleta, s katerim smo se potem tudi peljali," razlaga novopečena žena. Po fotografiranju sta sledili večerja in zabava do zgodnjih jutranjih ur. "Glasbeni program je bil precej pester. Frenk Nova je s skupino Sopranos zabaval goste ves večer in vse tja do jutra, gostja presenečenja pa je bila Natalija Verboten. Ne smem pozabiti niti Martine Ipša, ki je pripravila stand-up na temo najine poroke in dekliščine, ter seveda mednarodno nagrajenega iluzionista, čarodeja Sama Sebastiana, ki ga marsikdo pozna iz televizijske oddaje Šesti čut," opisuje zabavo.

Miša in Gorazd pa sta poskrbela še za eno presenečenje, "Dober mesec dni pred poroko sta naju v roke vzela plesalca Gordana in Trent Whiddon, ki sta priletela iz Londona in naju naučila prav posebne koreografije," je povedala Miša in dodala: "Res je bil popoln dan in zame popolna poroka. Seveda pa ne bi bilo tako, če ne bi bili ob meni ljudje, ki jih cenim in spoštujem. Pri koordinaciji in celotni dekoraciji obreda, poobrednega in večernega dela je sodelovala Ana Žvorc, trgovina Popolna dekoracija pa je opremila čudovit prostor.

Zoja Bevc iz Hiše Vizij si je celoten prostor ogledala dva meseca pred poroko in pripravila natančen opis postavitve dekorja, Ana pa je s svojo ekipo iz Anna studia vse izpeljala in dodala še nekatere stvari, ki so bile nepogrešljive. Poseben čar so celotnemu prostoru dodale orhideje. Zaželela sem si namreč, da bi poroka bila v znamenju lila in belih orhidej. Zato sem se odpeljala v Dobrovnik, kjer imamo največjega proizvajalca orhidej v Sloveniji Ocean Orchids. Izbrala sem si orhideje phalaenopsis in velike cascade, ki jih je cvetličar Iztok Harb ustrezno dekoriral. Tisto piko na i pa so postavili v podjetju Bumerang, saj so ozvočili vso teraso in s primernimi lučmi ustvarili prijetno vzdušje."

Kiana je bila zraven!

Na poroki je mladoporočenca spremljala tudi hčerkica Kiana. "Razmišljala sem, da bi jo poslala po beli brvi do naju, a bi verjetno krenila s poti. (smeh) Kiana je še premajhna, da bi jo vključili v obred, zato je zadevo spremljala pri babici in dedku. Seveda ji je bilo vse zabavno, saj se je veliko dogajalo. Njen trenutek pa je napočil, ko jo je babica izpustila iz krila in je pazljivo prišla do naju. V tistem trenutku sva jo dvignila v naročje in mislim, da so vsi svatje v trenutku onemeli. Bil je nepričakovan, ganljiv trenutek, ki nas je znova pripravil do solz," pove Miša, ki sta jo na obredu pospremili dve deklici in trosili cvetje: "Ena je bila moja sestrična Nikolina, druga pa Asja, hčerka moje poročne priče. Prstana je prinesel moj bratranec Vasja."

Poročno potovanje: Francoska Polinezija

Miša in Gorazd se nista odločila za to, da bi takoj po obredu pobegnila na poročno potovanje. "Sama zelo uživava na potovanjih v drugih mesecih, zato sva se odločila, da v juniju pobegneva za nekaj dni na morje z avtodomom. Potem pa so pred vrati tako počitnice, ko bomo nekje v Dalmaciji. Poročno potovanje bo ali oktobra ali januarja prihodnje leto. Glede na to, da rada potujeva, si želiva obiskati kakšno eksotično državo, ki je še nisva. Poleg vsega pa izbirava med destinacijami, ki so nekoliko bolj nenavadne. Mene mikajo Maldivi, Bali in Bora Bora, Gorazda pa Nova Zelandija, Cookovi otoki in Avstralija. Težka odločitev bo, vsekakor pa bova izbrala nekaj za najino dušo."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 24/2015

Story 24/2015, od 11. 06. 2015