Miša Margan je obiskala župnika

8. 7. 2014 | Vir: Nova
Deli
Miša Margan (foto: revija Nova)
revija Nova

Miša Margan je te dni zaposlena z urejanjem krsta za svojo prvorojenko Kiano. Prav zaradi tega je obiskala tudi župnika v Sv. Juriju, kjer se je dogovorila o vseh podrobnostih krsta.

"Najprej sem želela, da bi imeli krst v cerkvi Svetega Duha na Stari Gori v osrčju Slovenskih Goric, ki tam stoji od leta 1697. Majhna, a čudovita cerkev, ki se ponaša s pozlačenimi oltarji, vrednimi ogleda, ter z drugimi najstarejšimi orglami v Sloveniji. A žal cerkev nima krstnega kamna, zato bomo krst imeli v cerkvi sv. Jurija. Nekako se mi je zdelo prav, da je Kiana del kraja, iz katerega izhaja njen oče in kjer stoji oljarna Kocbek, čeprav sem sama vedno obiskovala stolno cerkev v Mariboru.

Z župnikom sva uredila vse formalnosti in določili smo datum, ki bo sovpadal s Kianinim prvim rojstnim dnevom. Sem se pa tudi pozanimala, kaj pomeni, ker sama nimam vseh zakramentov (razen krsta), če bi se nekoč cerkveno poročila. Te stvari se danes nekako lažje uredijo, kot so se včasih. Sicer izhajam iz verne družine, a me moja mama nikoli ni silila v neko poglobljeno vero. Cerkveni tradicionalni običaji so mi zelo lepi in jih zelo spoštujem, ni mi pa všeč to, kar se dogaja okoli cerkve kot institucije."

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk