Miša Margan Kocbek bo v Dubaju praznovala obletnico

Miša Margan Kocbek bo v Dubaju praznovala obletnico (foto: Aleš Kocman) Aleš Kocman
Vir: Story
7. 2. 2017

Miša Margan Kocbek uživa v zimski idili, ampak z možem v tem času kujeta že druge načrte. Vsako zimo namreč pobegneta v tople kraje. Tokrat bosta na obletnico zaroke znova v Dubaju.

Zimske radosti sta v polni meri izkoristili tudi Miša in njena hčerka Kiana. "Kiana je komaj čakala, da so padle prve snežinke. Stala je pri oknu in uživala, ko jih je opazovala. Potem sem jo morala obleči in je odšla na teraso ter skakala po snegu," doda Miša. "Lani smo vsaj do tega trenutka imeli nekoliko več snega in Kiana je izkoristila vsako prosto minuto. Pri babici v Sv. Juriju sta se sankali. Tam vsako leto postavimo snežaka, ki ga opremimo s šalom, loncem na glavi in velikim korenčkom. Lani se je celo smejal. Usta smo mu naredili kar iz fižolčkov," se spomni Miša. "Upam, da bo zapadlo več snega in bomo lahko uživale v teh radostih. Z mojo mamo sta lani odšli na Pohorje, kjer so se sankali na sankališču blizu zgornje postaje gondole oz. zraven 'bejbike' - proge pri Bellevueju." Miša je tudi sama strastna smučarka in komaj čaka, da bo prvih zavojev naučila tudi Kiano. "Z Gorazdom sva nekaj let zapored smučala, zadnja tri leta pa nisva našla časa. Prvo leto zaradi Kiane, ker je bila dojenček, in potem je pač težje. Drugo leto pa je bila celo zimo bolna. Ima namreč precejšnje težave z dihali in velikokrat zboli za laringitisom. Zdaj pa se mi zdi, da postaja bolj odporna in jo bomo lahko kmalu postavili na smučke. Letos smo ji kupili prve pancarje in smučke, smučarski kombinezon pa smo dobili od prijateljev." Miša in njen mož Gorazd sta smučala tudi z Demo teamom. "Moj Gorazd uživa v preizkušanju smuči in tako smo pred leti testirali Elanove smuči Amphibio.

Meni je od zimskih športov sicer zelo ljubo drsanje. Pred leti sem veliko drsala, saj sem živela pri treh ribnikih v Mariboru. Ti so v hladnejših zimah zmrznili in otroci smo izkoristili popoldneve ter se neprestano drsali. Spomnim se, da sem imela bele usnjene drsalke, ki so bile še mamine. Ure in ure smo bili na ledu in ustvarjali like. Velikokrat sem si predstavljala, da sem umetnostna drsalka, ki izvaja neke like. No, šlo mi je precej dobro, in glede na to, da sem 15 let plesala klasičen balet, mi kakšen 'arabesque' ni povzročal težav. Sploh pa, ko sem se peljala na eni nogi in drugo držala visoko v zrak," se spominja Miša. "Zdaj priznam, da me vse to še vedno mika, a kaj ko ne najdem več pravega časa za to rekreacijo," še doda Miša. "Trenutno imam polne roke dela, s Tadejo sva uspešno zagnali agencijo Glammodels in vsak mesec pri nas organiziramo kakšno modno revijo. To je velik uspeh, glede na dano situacijo.

Moj mož se trenutno pripravlja na sestanke in sejem, ki ga bo imel v Arabskih emiratih. Konec januarja greva namreč v Dubaj. Zadnjih nekaj let je intenzivno delal na tem trgu in obeta se neverjetna zgodba, ki bo bučno olje popeljala kar 442 metrov visoko. (smeh)" Miša in Gorazd sta se namreč zaročila v najvišji stavbi v Dubaju, in sicer v znameniti Burj Khalifa, v prestižni restavraciji At.mosphere. "Burj Khalifa je ena od najvišjih zgradb na svetu. Visoka je 828 metrov in v njej je znameniti hotel Armani. Njihova najpriljubljenejša restavracija At.mosphere, kjer moraš mizo rezervirati vsaj dva meseca prej, je na 442 metrih višine in ponuja čudovit razgled na ves Dubaj," doda Miša. Parček bo po dveh letih znova odpotoval tja, in sicer na obletnico njune zaroke. "Moj mož ima v Dubaju nekaj obveznosti in poslovnih sestankov prav v tej restavraciji, kar bova izkoristila in proslavila še najino zaroko."

 Andreja Korenčan

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story05/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 05/2017

Story 05/2017, od 26. 01. 2017