Miša Margan Kocbek: Materinstvo je nekaj najlepšega!

Vir: Lea
17. 12. 2017

Materinstvo je eno najlepših poslanstev v življenju ženske, meni Miša Margan Kocbek. Z rojstvom Kiane je namreč spoznala ljubezen in vez, ki se splete med materjo in otrokom.

Miša priznava, da pridejo tudi trenutki, ko je še posebno težko. "Občudujem matere samohranilke, ki so prisiljene skrb za otroka prevzeti povsem same. Ni lahko in tega si ne znam predstavljati," pove Miša. "V naši družini smo vsi zelo vpeti v delo in velikokrat se zgodi, da sva s Kiano sami. Mož odide zgodaj zjutraj in se vrne, ko Kiana že spi." Njena hčerka že obiskuje vrtec in popoldnevi so namenjeni drugim aktivnostim. "Kiana je v vrtcu že od prvega leta starosti. Letos je končno nekoliko bolj zdrava kot prejšnja leta. Dogajalo se nam je, da je bila Kiana dva dni v vrtcu in 10 dni doma. Pravijo, da je to nekaj povsem normalnega, saj si mora otrok okrepiti imunski sistem. Zdaj je stara štiri leta in se mi zdi, da je že veliko bolje," doda Miša.

Bratec ali sestrica

Kiana je trenutno še edinka in Mišo nenehno sprašuje, kdaj bo dobila bratca ali sestrico. "Ne mine dan, ko Kiana ne pove, da bi imela sestrico, s katero bi se lahko igrala. Jaz pa si nekako več ne znam predstavljati, kako bi bilo, če bi imela še enega otroka. Seveda bi si želela, ampak po drugi strani pa je Kiana zdaj že precej samostojna in je vse skupaj veliko lažje. Po vrhu imamo pri nas to težavo, da sta obe babici še vpeti v delo in varuške za pomoč nimamo," pove Miša. "Sama imam precej dela in ne vem, kako bi bilo, če bi zdaj imela še dojenčka. Seveda je ljubezen do otroka nekaj najlepšega in se ne da opisati z besedami. Dokler tega ne doživiš, ne veš in ne poznaš vse lepote, ki jo prinaša. Po eni strani je nekaj najlepšega, po drugi strani pa precej velika odgovornost."

Priporočamo