Miša Margan Kocbek: Previdno med prazniki!

Miša Margan Kocbek: Previdno med prazniki! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
6. 12. 2017

Kako nevarne so lahko sveče v stanovanju, je pred kratkim ugotovila tudi nekdanja sanjska ženska Miša Margan Kocbek.

Na srečo je preprečila najhujše in pravočasno pogasila ogenj, ki je zajel plišastega zajca hčerke Kiane. "Najbolj grozljivo, kar se lahko zgodi, je, da se otrokov ljubljenček ali izgubi ali uniči. S Kiano sva doživeli neprijetno izkušnjo, ki mi je dala misliti," nam je zaupala Miša.

"Moja hči obožuje plišaste igračke in že nekaj časa jo na vsakem koraku spremlja gospod Zajec, ki je prišel iz zgodbe novih krem Nivea za otroke. V letošnji izdaji štirih pravljic, ki so pospremile priljubljeno kremo, gospod Zajec skupaj z Malo vilo spoznava nove dogodivščine, ki jih vsak večer prebiram tudi Kiani. Naj se vrnem nazaj k najinemu gospodu Zajcu. Kiana ga je poznala že iz prvih pravljic in še veliko bolj se je razveselila, ko se je pojavil pri nas doma. Vsak dan ga je nosila v vrtec, na izlete, k babicam in seveda z njim končala tudi v postelji. Do tistega večera, ko sem prižgala prvo dišečo svečko.

Nič hudega sluteč sem pozabila, da je v hiši majhen otrok, ki ne pozna moči ognja. Svečka je gorela na mizi, in ko sem pripravljala večerjo, je Kiana odložila zajčka na mizo. Ujel ga je plamen in začel je goreti. Na srečo sem pravočasno ukrepala in gospoda Zajca vrgla v pomivalno korito ter ga zalila z vodo. Ampak ne predstavljate si joka, ki je sledil. Nič ni hujšega kot otrok, ki izgubi svojo igračko. In to tako nespametno. Zato bom to zgodbo končala z mislijo, da pazite na svoje malčke, pazite na ogenj zdaj, ko prihaja čas adventa. Pri nas je zgorel le gospod Zajček in imeli smo veliko srečo. Lahko bi se končalo veliko huje." 

Foto: osebni arhiv