Poglejte, kaj je zakuhala naša prva sanjska ženska Miša Margan

18. 11. 2023
Deli
Poglejte, kaj je zakuhala naša prva sanjska ženska Miša Margan (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Vsestranska Miša Margan Kocbek, ki se je mnogi spomnijo še iz prvega resničnostnega šova Sanjska ženska, je za vse ljubitelje kulinarike pripravila prav posebno izdajo nove kuharske knjige, ki je nedavno ugledala luč sveta. 

Po uspešni izdaji ljubezenske kriminalke Mesto prevar, je Miša Margan Kocbek pripravila novo knjigo, tokrat z drugačno – kuharsko vsebino. Nedavno je namreč izšla njena nova kuharica z naslovom Moja bučna kuhinja, v katerega je vnesla svoje družinsko poslanstvo oljarne Kocbek. Miša danes živi v osrčju pridelave bučnega olja in prav to je bil razlog, da je pripravila in zbrala okoli sto receptov na temo buč in bučnega olja.  

Granatno jabolko podpira zdravje srca in črevesja: 5 razlogov, da ga uživamo čim več

"Bučno olje je ponos vsakega Prekmurca in tam že od nekdaj kraljuje v vsaki kuhinji. Tudi mene je moja babica, ki je živela v Murski Soboti, že od malih nog razvajala z bučnim oljem in njeno izvrstno kulinariko," prizna Miša, ki razvija strast do bučnega olja skupaj s svojim možem – priznanim oljarjem Gorazdom Kocbekom.  

Osebni arhiv

"Toliko kulinaričnih mojstrovin lahko pripravimo z bučnim oljem in bučnimi semeni, da je prav to bil razlog, za stvaritev te čudovite knjige, v kateri izvemo vse, kar nas je že od nekdaj zanimalo o bučnem olju. Kako se ga pripravlja, uporablja in zakaj je tako zdravo. Da o vseh skrivnostih, ki jih skrivajo buče ne pozabimo. Obsežna knjiga kar prekipeva od slastnih receptov, ki bodo zadovoljili vse okuse," pravi Miša.

Že v sredo ob 18.uri bo prva predstavitev v Mariboru v Mestni knjigarni, nato pa boste Mišo lahko srečali še na knjižnem sejmu, kjer bo v petek 24.novembra ob 16.uri kot gostja na glavnem odru predstavila slastne dobrote iz nove kuharske knjige. "Naučili se boste ustvariti hrustljave predjedi, kremne juhe, živahne solate, razkošne glavne jedi, navihane priloge in odlične slaščice. Recepti so zelo pregledno napisani s sestavinami ob robu, da takoj vidimo, kaj potrebujemo," še dopolni Miša, ki se te dni pripravlja na promocije knjige. 

BONUS VIDEO: "Joga obraza je veliko več, kot samo tehnika brisanja gub"