Miša Margan pripravlja veliko zabavo

Za dojenčico si je zaželela prav posebno zabavo. (foto: Gorazd Kocbek) Gorazd Kocbek
Vir: Story
8. 6. 2013

Bodoča mamica Miša Margan se že v velikem slogu pripravlja na prihod svoje dojenčice. Odločila se je, da si njena prvorojenka zasluži vse najboljše, zato je velike priprave potekajo že kar nekaj časa.

Miša je ta hip polno zaposlena z nabavljanjem vseh potrebnih reči za svojo punčko. "Trenutno sva z Gorazdom opravila materinsko šolo. Moja želja je, da bi bil ob porodu ob meni," pove Miša. "Na zadnjem pregledu smo ugotovili, da najina pikica leži prečno, zaradi česar mi je zdravnica svetovala, naj počivam z dvignjeno zadnjico.

Pripravlja baby shower

Za dojenčico si je zaželela tudi prav posebno zabavo, ki jo pripravlja v velikem slogu. "Konec junija z Gorazdom pripravljava pravo zabavo, tako imenovani baby shower. To je zabava za starše, ki je bila v osnovi praznik bodoče mamice. Ta je v zadnjem mesecu pred predvidenim datumom poroda k sebi povabila prijateljice in znanke, da bi skupaj praznovale prihod novorojenčka.

Praznovanje je bilo sprva vezano le na prvo nosečnost, zanj pa je bilo značilno, da so ženske klepetale ob čaju, različnih prigrizkih in sladicah. Bodočo mamico so povabljene obdarile s pripomočki, ki ji bodo prišli zelo prav pri negi in vzgoji novega družinskega člana. Zabava se je s časom preselila iz ženskega kroga v 'družinskega' in na zabavo so tako povabljeni sorodniki, prijatelji, znanci - ne glede na spol, starost," pove Miša.

"Pri nas tole praznovanje še ni tako uveljavljeno in prihaja iz Amerike. Je pa čedalje bolj priljubljeno tudi v Evropi in dobiva svojevrsten pečat. Pri nas je sicer bila navada, sploh na severovzhodu Slovenije, da se je ob rojstvu otroka na domu mamice potrosila slama. Ali perje, ki se je prijelo na prej politi vodi s sladkorjem. Stara šega, za katero pa danes pravijo, da naj bi prinašala srečo. Žal tega v večjih mestih ne vidiš več.

Več o zabavi (kje bo, kdo pride in kakšen bo program) izveste v novi številki revije Story, več o nosečnosti Miše Margan, ki jo je zaznamoval tudi nosečniški diabetes pa preberite v novici Miša Margan: Bolezen jo je prestrašila.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 24/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 24/2013

Story Story 24/2013, od 05. 06. 2013