Miša Margan razkrila podrobnosti o porodu

Vir: Lea
12. 9. 2013

Nekdanja sanjska ženska Miša Margan je rodila v Mariboru, in sicer pred predvidenim rokom. Njeni deklici se je očitno mudilo, saj je prišla dva tedna pred načrtovanim rokom.

"Sploh nisem pričakovala, da mi bo sredi noči odtekla voda. Ne da bi me kar koli na to pripravilo," je povedala Miša, ki je nato s carskim rezom rodila v UKC Maribor.

"Razmišljala sem tudi o porodu v Murski Soboti, ki mi je zelo blizu, saj sem tam preživela skoraj vse otroštvo. Babica in dedek, ki sta živela v Murski, sta mi moje odraščanje v tem majhnem mestu naredila zelo lepo. Zato me na to mesto vežejo še toliko močnejši spomini. Prav tako pa poznam ogromno ljudi in o 'soboški' porodnišnici sem slišala samo pozitivne stvari. Druga stvar, ki je zelo pozitivna za nosečnice, je 24-urna epiduralna analgezija, česar recimo v Mariboru ni," doda Miša.

"Kljub vsemu pa sem se s pomočjo prijateljic le odločila za porod v Mariboru, saj sta mi ob strani stali ginekologinja Suzana Završnik in doktorica Lucija Kuder iz UKC Maribor. Prav tako pa se moram zahvaliti osebju in sestram na porodnem oddelku. Brez njih bi bilo okrevanje veliko težje," še doda Miša.

Havajsko ime

Dobra dva tedna pred rokom je Miša rodila s carskim rezom, po katerem že dobro okreva. "Zelo pomembno mi je bilo, da je bil ob meni moj partner. Gorazd mi je med nosečnostjo dajal vso podporo. Je zelo skrben partner in ves čas je ob meni, kar mi zelo veliko pomeni. Z mano je obiskoval vse preglede in skrbno načrtoval prihod najine deklice," doda Miša.

"Najtežja je bila izbira imena. Najprej sva imela izbrano neko drugo ime, ki pa se ni izkazalo za najboljše, saj se je kar na enkrat okoli naju pojavilo veliko otrok s tem imenom. Želela sva ime brez šumnikov in na črko K. Tako sva med počitnicami, ko sva imela nekoliko več časa, našla ime Kiana. Izhaja iz starega perzijskega imena. Najbolj uporabljeno pa je prav na Havajih. Osebno me je pritegnila tudi izpeljanka iz imena Ana."

Le teden dni pred porodom je Miša fotografinji Nataliji Jelušič Babič pozirala popolnoma gola in razkrila svoje čare. Spominske fotografije je delila ekskluzivno z bralci revije Story.

Priporočamo