Miša Molk je zelo žalostna: "Mi je pa strašno hudo in žal, da te nisem pred dnevi poklicala ..."

Miša Molk je zelo žalostna: "Mi je pa strašno hudo in žal, da te nisem pred dnevi poklicala ..." (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
28. 12. 2020

Pred nekaj dnevi je Slovenijo razžalostila novica, da se je za vedno poslovil Mojmir Sepe, skladatelj in dirigent. Imel je 90 let.

Od njega so se poslovili številni ljudje, ki so cenili njegovo delo, tudi slavni in znani Slovenci in Slovenke. Ganljiv zapis mu je na svojem Facebook profilu namenila tudi Miša Molk.

"Moj/mir, Moj/zes, Moj/ček, malo tudi Moj... Sepe. Trobentač, skladatelj, pianist, dirigent, sodelavec, prijatelj. Te že hudo pogrešam,…tvoj smeh, tvojo nonšalanco, tvoj izjemno sodoben pogled na življenje kogarkoli; pogrešala bom tvoj pristop, ko ti je kdo hitel laskati in si ga ti samo vprašal, če je vse v redu, če mu gre dobro,…Pogrešala bom tvoj malo sramežljiv objem, kot da si ga nikdar nisi zaslužil… Po vsakem pogovoru, naj si bo po e mailu ali preko telefona, si se poslovil z besedo »slava«, kot hvaležnost, kot čast. Mi je pa strašno hudo in žal, da te nisem pred dnevi poklicala...Vse te dni sem te imela v mislih... pa sem si rekla, saj ima verjetno sorodnike ob sebi in nisem želela motit... Kurc, tud zmotit je treba, če tako čutiš...", je bila iskrena Miša.

Med drugim se je še zahvalila za njegovo natančnost, pozornost in vztrajnost ter za ve njegove stvaritve, ki nam bodo blažile tišino, nas vračale k spominom in podarjale mladost. Ob tem je objavila še nekaj fotografij, na katerih je v družbi Mojmirja Sepeta in s katerih je jasno razvidno njuno medsebojno spoštovanje.

Moj/mir, Moj/zes, Moj/ček, malo tudi Moj... Sepe trobentač, skladatelj, pianist, dirigent, sodelavec, prijatelj Te že...

Posted by Miša Molk on Friday, 25 December 2020

Priporočamo