Miša Molk - ponovno zgoraj brez?

Miša Molk - ponovno zgoraj brez? (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Nova
26. 9. 2016

Ni treba kaj dosti pobrskati po spominu, da bi se spomnili, kako smo pred leti 'razgalili' Mišo Molk, ki je dopustovala v Grčiji. Takrat je njeno golo oprsje z neposredne bližine v objektiv ujel amaterski paparac, ki nam je vroče fotografije poslal na uredništvo.

Po tem dogodku je Miša postala previdnejša in je na plaži zato redkeje zgoraj brez. Prav ta pomenljiva besedna zveza pa se ji je očitno vtisnila v spomin, saj jo je zdaj, leta pozneje, reciklirala. Rodila se je ideja za novo televizijsko oddajo Zgoraj brez, ki je bila premierno že prikazana, Molkovi pa boste lahko od 28. septembra prisluhnili tudi v tematskih podcastih Govori molk.

In kako je pravzaprav prišlo do naslova oddaje?

"Zgodilo se je na pogovoru ob kavi. Med napol prijateljskim in napol uradnim klepetom," pojasni priljubljena voditeljica, ki se po dolgem času vrača na male zaslone. V oddaji Zgoraj brez se bo Miša mesečno pronicljivo pogovarjala z zanimivimi sogovorniki, ki so tako ali drugače vpeti v našo družbo. Mišo smo seveda podrezali z vprašanjem o tem, ali ji je zaradi naslova oddaje, ki se ujema z vročo zgodbo o njenem oprsju, kaj nelagodno, na kar je odgovorila: "To, da opazimo zgoraj le oprsje, je silno kratkovidno. Zgoraj so tudi oči, ušesa, so tudi možgani, ki meljejo, predelujejo in sporočajo." In prav sporočilnost oddaje je globlja, saj se izkušena Molkova pri sogovorniku dotakne tematik, ki bi utegnile izredno zanimati slehernega posameznika. "Nimam namena razgaljati, ampak sporočati skozi usta gostujočih," pojasni Miša, ki se v svoji oddaji pogovarja brez zadržkov.

"Sicer pa brez zadržkov ne pomeni naskakovati gosta z neprijetnimi vprašanji in dregati v njegovo integriteto, temveč z zaupanjem odpreti čim več tem, kar je možno le, če se gost ob tebi dobro počuti," doda Molkova.

V televizijski oddaji Zgoraj brez je eno minulih nedelj gostila ilustratorko in pisateljico Lilo Prap, posnela pa je tudi že pogovor z drugim gostom, klarinetistom, pedagogom in skladateljem sodobne umetnostne glasbe Urošem Rojkom. Mišo in izbrane sogovornike pa boste lahko kmalu ujeli tudi na posebnem spletnem formatu.

"Posnela sem že prvi podcast na občutljivo temo samskosti v odkritem pogovoru z dvema samskima, novinarko in urednico Nelo Malečkar ter z gledališkim in filmskim igralcem Pavlom Ravnohribom. Prvi podcast bo izšel 28. septembra, prihodnji teden pa snemam drugega na temo 'droge' in bo med sogovorniki tudi bivši zasvojenec," pojasni voditeljica, ki pravi, da ni teme, ki se je ne bi dotaknila, če je le gost pripravljen govoriti.

"Pomembno je, kako vprašaš, in se zavedati, za koga sprašuješ." Sama pa je, ko se znajde v vlogi intervjuvanke, tudi "precej brez zadržkov", le naveličana je enih in istih vprašanj, reciklaže zgodb in lovcev na trače.

Tekst: Manja Stević

Priporočamo