Miša Molk priznala, da si nerada izposoja knjige, ki so ji že drugi šlatali in slinili

Miša Molk priznala, da si nerada izposoja knjige, ki so ji že drugi šlatali in slinili (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
10. 8. 2022

Legendarna voditeljica Miša Molk ne skriva, da je na dopustu pravi knjižni molk, bere pa dobesedno povsod in si želi, da bi več brala tudi takrat, ko je doma.

"Ko bi le vedno imela toliko časa za branje kot na dopustu. Ali pa discipline. Doma mi ta čas odgriznejo filmi.

Ampak, film se konča, po dveh urah, no morda treh, včasih. Knjiga pa traja in se veselim jutra, ko bom spet zalistala. Ja, še vedno obračam liste, strani in ne, ne slinim jih.

To omenjam zgolj zato, ker si nerada izposojam knjige, ki so jih že drugi šlatali, brali in si o njej ustvarili mnenje.

Želim vzeti v roke, tako, čisto, nedolžno knjigo, v katero še nihče prej vstopil. Tako bova obe doživeli prvo srečanje. Prvo soočenje. Ja, tako zelo osebno jo doživljam.

In lahko jo berem povsod. V avtobusu, na vlaku, v letalu, na ladji,.. in predvsem takrat, ko čakam na vse te prevoze in povezave; pa seveda na klopci, grem na kavo, na skalo, pod drevo ali na zmenek z nekom, ki bere in se menim o knjigah in avtorjih.

Veliko izvem o ljudeh, ki mi pripovedujejo, kaj berejo. Še več, ko mi povedo, zakaj jim je bila katera knjiga všeč in zakaj so katero odložili. Kar en dober portret človeka se izriše."

Vir: Facebook/Miša Molk