Miša Molk: “Z Ulo sva šli tudi skozi žalost, jezo in viharje”

Miša Molk: “Z Ulo sva šli tudi skozi žalost, jezo in viharje” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
6. 7. 2018

O odnosu mati-hči večkrat in odkrito, pa čeprav je lahko na trenutke neprijetno, spregovorita tako prva dama nacionalne televizije Miša Molk kot njena hči Ula Furlan.

Odnos med materjo in hčerko je vedno nekaj posebnega, tako kot je v mnogo primerih posebna vez med očetom in sinom. In ko otroci odraščajo, so jim matere in očetje za vzor, saj skozi njih spoznavajo življenje, ki jih še čaka - tako veselje, žalost, srečo in skrbi.

"Ni vedno samo veselje. Z Ulo sva šli tudi skozi žalost, jezo in viharje. Pa ne vedno skupaj. Najprej vsaka zase. Vsaka pri sebi. Saj ni možno, da bi v najinih različnih življenjskih izkušnjah in času, ki je medtem stekel, doživljali svet enako. Sva vendarle mati in hči. Vse je potrebovalo svoj čas. Včasih se mi je zdel celo predolg, ko sem pričakovala, recimo, da se mi bo takoj oglasila, ko sem jo poklicala. Pa se ni. Bila sem zaskrbljena. Sem mama, ki teži. Ki ne odneha. Skrb staršev je res lahko nadležna, je pa nujna. V bistvu gre pa za ljubezen. Nikdar namreč nisem posegala v Ulino intimno življenje. Zaznala sem pa drugačen pogled, žalostne ali utrujene oči, ali pa tisti vzhičen prihod, ki je že sam po sebi ponudil vprašanje, uf, nekaj se ti dogaja," nam o iskrenem odnosu s hčerko Ulo zaupa Miša Molk, ki se zaveda, da je bilo večkrat težko, saj življenje z medijsko zelo izpostavljeno osebo ni ravno mačji kašelj.

Miša Molk: “Z Ulo sva šli tudi skozi žalost, jezo in viharje”

A kljub temu je Molkova svojo hčerko vzgojila v izjemno dekle, ki je danes popolnoma samostojna. "Tako lepega odnosa, kot ga z Ulo imava, zagotovo ne bi bilo, če ne bi imeli najinih 'hard talkov', ki so vedno 'soft'. Zgodbe, najine, ki niso vse prav lahke, si pripovedujeva z zaupanjem in z lahkoto. In pri tem poskrbiva za dostojanstvo obeh," je za zaključek dodala Miša Molk.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije Primož Predalič, Sašo Radej, Helena Kermelj, Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2018

Story 14/2018, od 21. 06. 2018