Miša & Nataša: Zdaj sta humanitarki!

Vir: Lea
11. 6. 2009

V nedeljo, 14. junija, se bo v Mariboru zgodil prvi Tačkov tek, za katerega sta se zavzeli dve lepotici. Miša Margan in Nataša Kirn sta združili moči in se lotili organizacije dobrodelnega druženja.

”Tačkov tek je nastal po ideji Repkovega teka, ki je v Ljubljani že tradicionalen. Vsako leto sva bili med vabljenimi udeleženci, a nama je letos pot preprečilo slabo vreme. Beseda je tako nanesla na vprašanje, zakaj ne organiziramo nekaj podobnega tudi pri nas na Štajerskem,’’ pravi Miša.

Sama se je odpravila v Ljubljano in se pozanimala, kako potekajo stvari glede organizacije. ‘’Ker imamo v Mariboru društvo za varstvo in proti mučenju živali, sva se takoj spomnili, da ti kužki potrebujejo našo pomoč. Tačkov tek bo tako v prvi meri humanitaren.’’

Vabljeni tački

’’Vsak udeleženi taček bo s svojo prisotnostjo lahko pomagal azilu. Prav tako pa sva z Natašo poiskali pokrovitelje, ki bodo donirali sredstva za pomoč azilu.’’ Na Tačkovem teku, ki se bo začel v nedeljo med 10. in 11. uro, bodo prisotni tudi policijski konji in psi, ki bodo popeljali karavano kužkov okrog treh ribnikov.

‘’Vsak udeleženec, ki bo prispeval svoj delež azilu, pa bo prejel različna darila. Med njimi so celo povodci, vrečke za iztrebke in paketki hrane, ki so jih darovale trgovine Premium pet. Radio Center kot soorganizator bo poskrbel za glasbeno dogajanje, prav tako Brass band Maribor s koncertom v mestnem paviljončku.’’