Misice pomagale otrokom v stiski

Podari malico (foto: Matevž Gantar) Matevž Gantar
30. 12. 2013

Lepa dekleta so v času praznikov prek projekta podariMalico, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah, pomagale pomoči potrebnim.

Miss Earth Slovenije 2014 Patricia Peklar, ki je postala tudi ambasadorka projekta, pravi, da je nedopustno, da imajo otroci v šolah prazne želodčke. Želi si, da projekt postane stalnica in nam omogoči, da nesebično pomagamo otrokom v stiski, za konec je pa dodala še misel mati Terezije: "Če ne moreš nahraniti sto ljudi, nahrani vsaj enega."

Patricia se je v času množičnih predbožičnih nakupov z ekipo prostovoljk in prostovoljcev odpravila v nakupovalni center, kjer so ljudem predstavljali projekt podariMalico in jih pozivali k donaciji prek SMS sporočila ter podelitvi 0,5 odstotka dohodnine, ki ga lahko vsak posameznik nameni dobrodelni organizaciji.

Prostovoljkam in prostovoljcem je v enem popoldnevu uspelo zbrati več kot 300 EUR donacij, poleg tega, pa se je tudi 10 posameznikov odločilo projektu donirati del dohodnine.

Od začetka projekta, ki je zaživel septembra 2013, pa do zdaj, se je za otroke iz socialno šibkejših družin zbralo že več kot 27.000 EUR sredstev. 

Malico lahko podarite tudi vi, in sicer prek spletne strani www.podarimalico.si. Projekt pa lahko podprete tudi prek SMS sporočila, tako da pošljete ključno besedo PODARI5 na 1919 in tako darujete 5 EUR otrokom, ki živijo v težkih materialnih pogojih.