Mišo Kontrec: Ločen od družine

3. 5. 2016
Deli

Član oddaje Znan obraz ima svoj glas Mišo Kontrec je glasbenik, ki se že vrsto let prebija in dokazuje na glasbenih odrih. Nekoč je skupaj s skupino Langa osvajal srca oboževalcev, nato pa ga je še širna Slovenija spoznala še v šovu Big Brother slavnih. A življenje Prekmurca je ubralo novo pot. Spoznal je svojo današnjo sopotnico, si ustvaril družino in se podal na samostojno glasbeno pot.

Mišo nobene odločitve, ki je bila povezana z njegovim življenjem, ne obžaluje. Danes ima čudovito družino, s partnerico Barbaro sta si uredila dom, v katerem so kar trije otroci: Mišov sin Dominik, ki je že odrasel fant, Barbarina hčerka Niki in skupni sinček Patrik. Vsi se dobro razumejo, in to je temelj srečne družine. Mišo ima veliko podporo pri sinu Dominiku, s katerim skupaj nastopata.

"Z velikim navdušenjem spremljam Dominikovo glasbeno pot. Tako kot je on moj največji kritik, sem tudi jaz njegov. Dominik je res priden, vsak dan vadi in res se trudi, da bi bil uspešen glasbenik. In pri tem mu s svojimi izkušnjami z velikim veseljem pomagam," pojasni in doda: "Vseeno je, kje nastopava, samo da igrava skupaj. Lepo je, ko nekoga tako dobro poznaš, da se samo pogledata in točno veš, kaj moraš v tistem trenutku narediti."

Mali zasloni

Vsak konec vikenda lahko Miša spremljamo v televizijskem šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer iz tedna v teden navdušuje s svojimi glasbenimi interpretacijami.

"Preden se je začela oddaja, si niti predstavljati nisem mogel, kako bo vse skupaj potekalo, česa vsega sem zmožen, ali znam stopiti iz določenih okvirjev, ki sem jih imel zasidrane globoko v sebi. Vendar vse se da, če se hoče," razlaga. "Seveda pa moraš imeti ob sebi strokovno pomoč, ki ti da nasvete, ki te vodi s svojim znanjem čez tedensko preobrazbo. Če ne bi bila v ozadju tako velika ekipa, bi bili ti izzivi veliko težji. Čeprav je za mano že več kot 20 let glasbene kariere in imam zato določeno znanje, se ogromno novega naučim na vajah in vse to mi bo pomagalo pri moji nadaljnji glasbeni karieri. Sam se za vsako preobrazbo maksimalno potrudim in v vsako pesem dam vse svoje znanje, pri tem pa so mi seveda v veliko pomoč Darja, Gašper, Miha in drugi člani ekipe. Je pa res, da moraš pesem nekako začutiti, ji dati še svojo dušo in srce in potem lahko iz sebe iztisneš svoj maksimum." Mišo seveda na malih zaslonih ni novinec. Pred leti smo ga lahko spremljali v šovu Big Brother slavnih.

"Moram priznati, da se še vedno rad spominjam vseh tistih lepih trenutkov, ki sem jih preživel v šovu. Tudi BB slavnih je bil zame izziv, ki pa mi je na koncu prinesel medijsko razpoznavnost. Ljudje so me spoznali tudi z druge, bolj življenjske plati. Spoznali so, kakšen sem v resnici, saj v BB nisem igral, bil sem to, kar sem v resničnem življenju: preprost, ljubeč, dobrosrčen in romantičen fant. Prepričan sem, da mi je prav zato BB prinesel veliko lepih stvari, morda celo najlepše v življenju."

Samostojna pot

Zadnji dve leti Mišo načrtno in pospešeno gradi glasbeno kariero. Kot vsestranski umetnik piše glasbo, sodeluje v dramski skupini in še kaj bi se našlo.

"Glasba, glasba, glasba, in to na tisoč in en način. Pišem glasbo zase, za druge, pišem besedila, moj zadnji projekt pa so bile pesmice za otroke, ki so bile izdane na zgoščenki z naslovom Majhni zmajčki. Še vedno pa v meni tli velika želja po ustvarjanju filmske glasbe in režiranju filma. Resnično upam, da se mi te sanje nekoč uresničijo. Zato sem bil tudi zelo vesel, ko me je ljubiteljska dramska skupina Mokoš povabila k pisanju in režiranju dramske igre. Res sem se z veseljem odzval njihovemu vabilu," nam zaupa. Seveda mu bo v veliko korist tudi prepoznavnost na malih zaslonih. "Želim si, da ljudje v vseh teh oddajah, ki potekajo, spoznajo moje vokalne sposobnosti, da opazijo, da dam v vsako pesem dušo in srce, da res uživam v glasbi. Da me boste bolje razumeli, nekateri ljudje neskončno uživajo v plesu, drugi na sprehodih, tretji v hoji v hribe, zame pa je največja sreča, ko zapojem in ko vidim, da so ljudje okrog mene srečni, ker jim s svojim petjem polepšam dan. To mi da toliko pozitivne energije, da se veliko lažje spopadam z vsakodnevnimi težavami, ki mi jih prinaša življenje. Upam in želim si, da bo vse to pripomoglo pri moji samostojni glasbeni karieri."

Družina

Trenutno Mišo dela in živi v Ljubljani, njegova družina pa je v Prekmurju.

"Seveda jih pogrešam. Trenutno sem razpet med Mursko Soboto in Ljubljano, vendar čas hitro mineva in kmalu bomo spet skupaj." Veliko razumevanja in podpore mu daje njegova življenjska sopotnica Barbara. "Barbara je bila po eni strani tudi sama v glasbenih vodah, saj je vrsto let plesala. Vedno najde spodbudne besede in mi pomaga. Kot športni pedagog pa me zna tudi priganjati, da kakšno delo dokončam, saj včasih potrebuješ motivacijo, da nekaj narediš do konca, saj ti preprosto zmanjka energije. In to ji gre kar dobro od rok," se še zasmeje. Potem pa so tukaj seveda še otroci: Dominik, ki ga ima Mišo od prej, Barbarina Niki in zdaj še Patrik, najmlajši član družine. "Na začetku je bilo potrebnega nekaj prilagajanja, vendar smo se vsi kar hitro ujeli, in lahko rečem, da smo srečna družinica. Tako kot je Dominik lepo sprejel Barbaro, je tudi Niki sprejela mene. Že takoj na začetku sem ji povedal, da si želim, da me v življenju sprejme kot prijatelja, ki ji bo vedno pomagal z nasveti, in da ji bom vedno pomagal pri svojih najboljših močeh. Čeprav je še majhna punčka, mislim, da me je takrat razumela, ji pa to velikokrat ponovim tudi zdaj. Zdaj pa je tukaj še najmlajši Patrik. Moram priznati, da na začetku ni bilo lahko, bilo je res veliko neprespanih noči, joka. Patrik je že upihnil drugo svečko in postaja čedalje bolj navihan in seveda tudi nagajiv. Tudi on obožuje glasbo, tako da nenehno prepeva in igra različne instrumente. Upam si trditi, da je podedoval glasbene gene."

Bil je oče samohranilec

  • Očetovska vloga je s prihodom Patrika za Miša nekoliko drugačna, kot je je bil vajen z Dominikom, saj je ta že odrasel. Mišo se tako srečuje z novimi izzivi. "Pri Patriku je res drugače. (smeh) Sem starejši, ob meni je Barbara in vloge so razdeljene. Pomagava si maksimalno. In medtem ko pri Dominiku nisem nikoli dobil nobenega sivega lasa, jih pri Patriku že dobivam, saj je pravi navihanec."

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik