Mišo Kontrec po 20 letih prvič bolan - gripa ga je zdelala

22. 1. 2018 | Vir: Nova
Deli
Mišo Kontrec po 20 letih prvič bolan - gripa ga je zdelala (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Za glasbenika Miša Kontreca se je leto 2017 končano precej klavrno. Prvič po 20 letih je namreč tako zbolel, da je postavil na kocko tudi svojo glasbeno kariero.

Mišo je znan po tem, da na svojih nastopih da vedno od sebe vse in še več. Na enem od zadnjih pa ga je nepričakovano ujela gripa, ki je položila v posteljo vso njegovo družino. "Česa takega v življenju še nisem doživel," nam je zaupal Mišo, ki se je kar tri tedne boril z močno gripo.

"Ne spomnim se, da bi bil kdaj v 20 letih tako bolan, kot sem bil konec minulega leta." Mišo je najhujši val vročine namreč doživel ravno sredi nastopa. "Bil sem s svojo skupino na Vrhniki, kjer smo imeli načrtovan nastop. Ko smo prišli tja, me je zagrabila mrzlica. Tresel sem se po vsem telesu in ko so vsi plesali v kratkih rokavih, sem jaz prosil za dodatna oblačila. Teklo je z mene in bil sem čisto brez moči," se spominja Mišo.

"Res ni bilo prijetno in nadaljevalo se je še doma. Vsi smo zboleli in dobili visoko vročino. Od naše Niki do Patrika in mojega očeta. Samo Barbara in Dominik sta se izvlekla. Za Dominika mi je takoj bilo jasno, saj se veliko ukvarja s športom in ima dober imunski sistem. Mene pa je zvilo. Strah pa me je bilo tudi za mojega očeta. Za starejše od 70 let so takšne bolezni pozimi lahko precej kritične," pove Mišo.

Cepil se bo!

Po hudi izkušnji, kakršne Mišo še ni doživel, se je odločil za ukrep in se ustrezno cepil. "To ni zdaj reklama za celjenje, ampak razmišljam predvsem, da se staram in da moje telo več ne bo tako odporno. Ker se z Barbaro, ki je učiteljica v šoli, nenehno gibava med ljudmi, hitro pritegneva različne viroze. Starejši si, težje to preboliš," pove Mišo, čeprav do zdaj še ni imel težav z zdravjem.

"Priznal sem, da ne skrbim dovolj za svoje zdravje, sploh v smislu gibanja. Glede tega bi lahko resnično naredil nekaj več." Mišo je tako skupaj z družino praznike preživel v postelji. "Nisem vedel, ali bom lahko sploh izpeljal novoletni nastop. Na srečo sem si nekako opomogel in ob vsem tem se je leto še dobro zaključilo."

Besedilo: MIMA / / Foto:Goran Antley

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik