Mišo Kontrec: Sinu pusti, da sam odloča

6. 7. 2011 | Vir: Lea
Deli
Mišo in Dominik Kontrec

Mišo Kontrec s svojim sinom Dominikom že nekaj časa živi sam. Na to se je navadil, in kot pravi, jima v njuni družini ne manjka popolnoma nič.

“Nekateri otroci so razvajeni več kot samo malo, kar je posledica kupovanja ljubezni, ker starši nimajo časa za svoje potomce. Nato z denarjem plačujejo in kupujejo otrokovo ljubezen. Sam si za Dominika vzamem čas vsak dan, veliko se pogovarjava, vikendi so samo najini in vem, da prihaja čas, ko si bo želel več svobode. Zato intenzivno izkoriščam te trenutke, ki so nama dani. Razvajen prav tako ni, ker za to nimava finančnih možnosti, ima pa veliko moje ljubezni, in to je očetovska razvajenost. Starši žal pozabljajo, da otrokom kljub vsem igračam še vedno največ pomenijo topel objem in stisk v naročju ter besede: Rad te imam! Tega se z denarjem ne da kupiti niti naročiti!”

Tudi sin je nadarjen

Mišo se zaveda, da je za sinov uspeh pomembna tudi šola. “Obveznosti, ki jih ima, niso obremenjujoče. Še vedno mu ostane prosti čas za druženje s prijatelji. V šoli je bil tudi letos zelo priden in vesten. Obiskuje tudi glasbeno šolo, poleg tega ima kar precej nastopov, a kljub temu ima veliko časa za svoje radosti in igre. Obremenjenost otroka je žal velikokrat posledica neizpolnjenih ambicij staršev, in ne želja otroka samega. Zato Dominiku prepuščam, da se sam odloča, kaj si želi početi,” še doda Mišo.