Mišo Margan je Malezija povsem očarala!

Mišo Margan je Malezija povsem očarala! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
15. 3. 2018

Številni ljubitelji eksotike se iz mrzle zime odpravijo v poletje in vsako leto nekaj prostih dni izkoristi nekdanja sanjska ženska Miša Margan Kocbek, ki je s svojim možem odšla v Malezijo.

"Neprecenljivo je, ko v času zime in snega pobegneš v tople kraje. Nama januar ustreza, ker je po končanem letu in decembrskem času v januarju ravno zatišje. Vrsto let tako že počitnikujeva na Tajskem in ne štejeva več obiskov, ampak zgolj spomine," pove Miša, ki je ob Tajski letos obiskala še Malezijo in si ogledala znameniti Kuala Lumpur.

"Leta 1999 me je navdušil film Past (Entrapment), v katerem igrata Catherine Zeta Jones in Sean Connery. V tistem filmu sem videla dve veliki stolpnici Petronas, ki sta me tako prevzeli, da se je Kuala Lumpur znašel na seznamu mojih želja. Postalo je mesto, ki sem si ga vtisnila v spomin z željo, da si ga nekoč ogledam. Tokrat sva z možem pripravila načrt, kako bova to tudi uresničila. Seveda sva potovanje v malezijsko prestolnico dobro proučila. No, vsaj jaz, (smeh)" je povedala Miša.

Miša Margan: Malezija  jo je očarala

"Mesto me je precej očaralo. Je dokaj netipično za ta del sveta in všeč mi je zelena narava, ki jo v večmilijonskih mestih pogrešam. Hotel je bil okoli pet minut oddaljen od stolpnic Petronas, saj sem želela imeti vse pri roki. Zanimivost mesta kot takšnega je ravno to, da ima številne visoke stolpnice – hotele, ki ponujajo namestitve v velikih apartmajih. Prav zanimivo, kaj dobiš za svoj denar glede na luksuz, ki ga ponujajo."

Miša Margan: Malezija  jo je očarala

Na Tajsko že deset let

Miša in Gorazd sta se nato odpravila še na Tajsko, kamor zahajata že zadnjih deset let. "Tajska je dežela prijaznih ljudi. Imela sva priložnost spoznati vladavino kralja in spoznati trenutke, ko se je Tajska zavila v črnino. Ravno med enim od najinih zadnjih obiskov je umrl tajski kralj Bhumibol Aduljadedž in ulice Bangkoka so obstale. Ampak tokrat je že bilo drugače. Ko sva obiskala otok Koh Samui, je življenje po dobrem letu znova zaživelo. Koh Samui je tretji največji otok na Tajskem. Ima okoli 50 tisoč prebivalcev in je med turisti zelo priljubljen. Vse do leta 1970 je bil brez cest, slovi pa kot otok kokosovih dreves. Večina turistov si tam izposodi skuterje ali druge motorje in uživajo v vožnji čez otok," pove Miša, ki je tudi sama kot motoristka izkoristila vožnje z motorjem. "Glavno prevozno sredstvo na otoku so motorji in skuterji, ki si jih izposojajo turisti. Žal je na ta račun veliko nesreč, saj se številni niso vajeni voziti na drugi strani in poleg vsega jih je večina še neizkušenih," doda Miša.

Foto: osebni arhiv