Mišo Stevanović: Po 16 letih srečal očeta!

Vir: Story
14. 6. 2013

Podjetnik in nekdanji član žirije šova Gostilna išče šefa Mišo Stevanović je s svojo družino pred kratkim obiskal Srbijo. Tja ga je odpeljalo predvsem srečanje, ki ga še dolgo ne bo pozabil. Po dolgih letih je namreč znova videl svojega očeta.

Mišova družina se je hitro razšla in tako je kot fant in najstnik odraščal le ob ljubeči materi. Seveda mu je lik očeta primanjkoval in prav zaradi tega si ne želi, da bi se to kdaj zgodilo njegovi zdajšnji družinici. "Ločila sta se, ko mi je bilo pet let. Oče živi v vasi Plažane v Srbiji in od takrat sva se zelo redko videvala," prizna Mišo.

"Oče je takrat kot 'vojno lice' imel vse privilegije, da je tudi po ločitvi živel z nami, saj mu je vojska obljubljala drugo stanovanje. Kar pa se nikakor ni zgodilo. To je trajalo tako dolgo, da je moji mami prekipelo, in med nami je dobesedno počilo. Moje otroštvo je bilo vse prej kot rožnato. Oče je bil po maminih besedah sicer dober oče in mož, a le ko ni imel nočnih pohodov, ki so se za mamo končali precej klavrno," se spominja Mišo.

"Skozi leta sva bila sicer v stiku, ampak nekako bolj ali manj rutinsko. Slišala sva se mogoče dvakrat na leto. Kot pravijo: 'reda radi'. V meni se je dogajala neka zamera, ki sem jo vlekel vse do svojega 23. leta. Nato sem se odločil to oviro premagati, saj zamere načeloma slabo vplivajo na osebo, ki jih goji. Sklenil sem, da se z družbo odpravim na praznovanje novega leta v Beograd.

Hkrati pa sem pot izkoristil za snidenje in pogovor z očetom. Predvsem so me zanimala njegova stališča. To bi mi lahko dalo priložnost, da sam pri sebi presodim, kako naprej. Po prestopu v novo leto sem se kar z družbo odpravil do vasi, kjer biva od selitve nazaj v Srbijo.

Kaj je Mišo občutil, ko je po 16 letih končno spet srečal svojega očeta, kako je izgledalo, ko je Noemi spoznala svojega dedka, in kaj vse so počeli na obisku v Srbiji, izveste v novi številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 25/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 25/2013

Story Story 25/2013, od 12. 06. 2013