Miss Earth Slovenije 2014 je posnela 'eko video'

8. 11. 2014 | Vir: Nova
Deli
Patricia Peklar (foto: revija Nova)
revija Nova

Organizacija za izbor Miss Earth vsako leto na svetovnem izboru izbere temo, ki jo morajo tekmovalke dobro raziskati in nanjo posneti video: "Zelo sem bila vesela, ko sem izvedela, da bo letos to eko turizem, saj je Slovenija na tem področju zelo močna," pravi Patricia Peklar, miss Earth Slovenije 2014.

V sodelovanju s Sašo Špolar iz agencije Spirit Slovenija (I feel Slovenia) je tako obiskala tri eko turistične destinacije. "Slovenija jih ponuja še veliko, vendar nam zaradi časovne omejenosti videa drugih ni uspelo obiskati.

Prvi dan smo s snemalno ekipo Cranioulus odšli v dolino Soče, kjer smo snemali kadre na kampu Koren, ki je prvi slovenski kamp, ki je v letu 2011 izpolnil zahtevne kriterije za pridobitev evropske oznake za okoljski kamp, eko marjetica – EU Ecolabel, kar pomeni, da je okolju prijazen kamp.

Seveda nismo mogli mimo znamenite dediščine v Krajinskem parku Sečoveljskih solin, kjer smo raziskali tudi tamkajšnji edinstveni center na prostem Thalasso Spa Lepa Vida, kjer lahko uživate sredi solinskih polj v njihovih terapijah, saj vemo, da sta morje ter morska sol izredno zdravilna.

Zelo posebna eko lokacija je Garden Village Bled, ki je svoja vrata odprl letos junija in je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na opuščeni vrtnariji, kjer je ekološko ozaveščenim gostom na voljo samozadostno bivanje v njem," je povedala Patricia.

Vabljeni k ogledu videa: