Miss Maja Zupan je visoke petke zamenjala z gojzarji

Miss Maja Zupan je  visoke petke zamenjala z gojzarji (foto: Grega Eržen) Grega Eržen
Vir: Lady
17. 6. 2018

Miss Slovenije Maja Zupan bo nadaljevala tradicijo predhodnice Maje Taradi in se skupaj s finalistkami Miss Slovenije v sredini julija odpravila na najvišji vrh Slovenije.

Odprava na Triglav se začenja v tem mesecu, ko finalistke projekta čaka še nekaj predhodnih vzponov. "Junija bodo nekaj dni preživele na Veliki Planini, potem pa jih čaka še pohod na Kum," nam je zaupala Maja.

"S projektom Miss Slovenije bomo znova izpostavili lepote, ki jih imamo doma. Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo je slogan, ki ga izpolnjujemo na vsakem koraku. In tokrat ga bomo s korakom na najvišji vrh Slovenije," je povedala Maja. Prav zato je skupaj s finalistkami že obiskala slovensko podjetje Alpina, ki je eden izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve in ki se je pridružil projektu odprave na Triglav.

"Nisem vedela, da se Alpina ponaša s 70-letno tradicijo obstoja in da je eden vodilnih domačih proizvajalcev športne obutve." Tudi Maja se bo v njihovi obutvi podala na najvišji vrh z žirovskim gojzarjem. "Žirovski gojzar se je s svojo bogato 70-letno tradicijo vpisal med svojevrstne legende. Z Vikijem Grošljem in prvo jugoslovansko odpravo  so čevlji, ki jih je Alpina izdelala posebej za ta vzpon,  leta 1979 osvojili Everest, najvišji vrh sveta. Viki Grošelj je v Alpininih čevljih osvojil najvišje vrhove Nepalske Himalaje. Legendarni žirovski 'gojzar', ki letos praznuje 70 let, ima svetlo prihodnost, saj so v teku že novi   razvojni projekti 'outdoor'  obutve Alpina," je še dodala Maja Zupan.

MIMA