Miss Slovenije 2013 je Maja Cotič

Maja Cotič (foto: Dejan Nikolič) Dejan Nikolič
4. 7. 2013

Dobili smo novo miss Slovenije, Nives Orešnik je krono predala Maji Cotič.

Veliki finale se je odvil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na njem pa se je predstavilo 14 deklet, starih od 17 do 24 let (vse si lahko ogledate v prispevku Katera bo nova Miss Slovenije?).

Ker se je na tekmovanje prijavilo več kot 300 deklet, so organizatorji v sodelovanju z največjimi slovenskimi igralniško-zabaviščnimi centri najprej pripravili regionalne izbore.

V finale so se nato uvrstile zmagovalke po posameznih regijah in njihove spremljevalke, pred polfinalnim izborom pa je potekala tudi avdicija pred komisijo, na kateri so dekleta predstavila tudi svoja razmišljanja.

Na finalni prireditvi v Ljubljani se je v superfinale uvrstilo sedem deklet: Maja Cotič, Kristina Lesjak, Sara Zemljič, Lara Koren, Loretta Dominković in Eva Matijašević.

Slavila je Maja Cotič, ki bo Slovenijo konec avgusta zastopala na svetovnem izboru v Indoneziji. Zmagovalka je postala tudi miss osebnosti, miss fotogeničnosti je postala druga spremljevalka Eva Matijašević, lento za miss talenta pa je osvojila prva spremljevalka Laura Škvorc.

Za štiriindvajsetletno Majo, ki prihaja iz Nove Gorice, to ni prva lepotna titula. Že leta 2010 je namreč slavila v Portorožu, kjer je osvojila naziv obraz Beauty Weekend Portorož 2010.

Maja je tudi velika ljubiteljica umetnostnega kotalkanja, s katerim se je predstavila v plesni točki na eni od prireditev. Njen nastop si lahko ogledate v videoposnetku: