Miss Slovenije 2017 je postala Maja Zupan

Miss Slovenije 2017 je postala Maja Zupan (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
18. 9. 2017

Na Gospodarskem razstavišču smo izbrali novo miss Slovenije.

To je postala 17-letna Maja Zupan, ki je poleg tega prejela tudi naziv miss simpatičnosti. Poleg miss Slovenije smo podelili tudi naslov miss Nove, ki pa ga je prejela bodoča študentka Lana Kranjc.

Dogodek, ki ima kar nekajletno tradicijo, so letos prestavili na Gospodarsko razstavišče, v finalu pa se je v večernih oblekah in kopalkah sprehodilo 15 lepotic, ki niso prikazovale samo zunanje lepote, ampak so se izkazale tudi na drugih področjih. Tako so se med pripravami odpravile tudi na Triglav in z nekaj dobrodelnosti zbrale kar nekaj denarja. Celoten koncept letošnjega dogajanja je bil Podpiramo slovensko, na samem dogodku pa smo opazili tudi kopico znanih Slovencev.

Nova Miss znova Maja

Med 15 lepoticami je žirija za Miss Slovenije za Miss World izbrala Majo Zupan, ki bo barve naše dežele zastopala na svetovnem izboru na Kitajskem. Gorenjka je ob nazivu miss Slovenije prejela še lento miss osebnosti, ki so ji jo podelile preostale finalistke.

Maja, zaupajte nam nekaj o sebi, kakšni ste, kaj radi počnete, s čim se ukvarjate, so vaši dnevi ...

Lahko rečem, da sem ekstremen človek, kar se kaže na več področjih. Sama namreč nujno potrebujem odnose z ljudmi, hkrati pa ne zdržim brez trenutkov samote, ki me polnijo z energijo.

V času polfinalnih priprav ste se veliko družili tudi z drugimi tekmovalkami in prejeli ste lento miss osebnosti. Kaj menite, zakaj so vam jo podarili?

Na zunaj včasih nekaterim delujem precej hladna oseba, v resnici pa sem zelo topla, veselega značaja, odprta za dobre ljudi, prav tako sem zelo zaščitniška in požrtvovalna. Stavim tudi na pogum in vztrajnost. Drugi me opisujejo kot osebo, ki doseže vse cilje, ki si jih sama zada. Morda zaradi tega.

Ste se že kdaj ukvarjali z modo?

Ne, sem si pa od nekdaj želela, da bi mi to pestrilo življenje.

Vsako dekle, ki se prijavi na lepotni izbor, si želi postati miss Slovenije. Kakšne cilje ste imeli in kako se boste zdaj lotili samega poslanstva?

Že po regijskem izboru sem začutila vsebino projekta Miss Slovenije in nekako sem čutila, da sem primerna za to poslanstvo. Moja želja je tudi, da bi zdaj lahko uresničila tudi nekaj lastnih večjih in manjših ciljev. Eden izmed teh je tudi, da dosežem večje spoštovanje in cenitev naše kulturne dediščine med Slovenci. Da povezujem slovenske poslovne partnerje, kulturo in turizem ter izpostavljam slovenske produkte. Torej vse, kar predstavlja Slovenijo.

Kakšne vrednote so vam pri ljudeh pomembne?

Najbolj cenim iskrenost, zvestobo in to, da se na osebo lahko zares zanesem. Predvsem ne maram negativnih ljudi, ki svoj negativizem širijo med ljudi.

Besedilo: Klavdija Rupar, Mima

Foto: Primož Predalič