Miss Slovenije Julija Bizjak se je slekla za Playboy

Miss Slovenije Julija Bizjak se je slekla za Playboy (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
27. 12. 2016

Fotograf Aleš Bravničar že vrsto let skrbi, da številne lepotice krasijo slovenski Playboy, tako v editorialih kot tudi v rubriki Sanjsko dekle.

Nazadnje je pred svoj objektiv postavil miss Slovenije Julijo Bizjak, ki se je tako vpisala na seznam okronanih lepotic, ki so svoje čare pokazale na nekoliko drugačen način. Slikanje za revijo Playboy in rubriko Sanjsko dekle je postalo že privilegij, ki so ga deležne slovenske lepotice. Včasih, ko je bila golota še predmet predsodkov, so prve 'tabuje' s svojo goloto razbijale pevka Žana Povše, Nina Osenar in tudi nekdanja miss Slovenije Sanja Grohar ter številne druge, ki so krasile editorial revije. Danes velika večina na to gleda precej drugače. In tudi Julija Bizjak ob tem ne zaostaja. Aleš nam je zaupal, kako je bilo delati z nekdanjo miss Slovenije.

"Z Julijo je bilo odlično, ker razume, da dobiš od fotografiranja toliko, kot vanj vložiš. Je profesionalka in vidi se, da ima kot miss kilometrino. Danes je moje slikanje enako kot pred 12 leti, ko smo začeli rubriko Sanjsko dekle. Filozofija je ujeti lepoto nežnejšega spola in jo v vsej svoji neokrnjeni obliki predstaviti bralcem. Kmalu bo številka sanjskih deklet pred mojim objektivom presegla 150. Hvala vsem za zaupanje!" Pred dvema letoma je Aleš prvič kontaktiral Julijo, ampak takrat še ni bila pripravljena na ta korak.

"Moram priznati, da sem takrat na fotografiranje gledala precej drugače kot zdaj. Odgovorila sem mu namreč, da se v reviji Playboy ne vidim. V dveh letih sem občutno spremenila način razmišljanja In sem tako začela razmišljati, da bi ponudbo sprejela. Ker imam v življenju visoke cilje na kariernem področju, sem o odločitvi razmišljala kar nekaj časa. Skrbelo me je, da imajo nekateri ljudje s poslovnega področja na določene stvari še vedno zelo ozek pogled. Ko sem pretehtala vse pozitivne in negativne dejavnike, sem se odločila, da izziv sprejmem, vendar pod sprejemljivimi pogoji. Želela sem, da so fotografije estetske ter da so intimni deli v celoti prekriti ali zasenčeni," nam je še zaupala Julija.

■ MIMA