Miss Slovenije: Tekmovanju so povrnili čar

Miss Slovenije: Tekmovanju so povrnili čar (foto: Grega Eržen, Primož Predalič) Grega Eržen, Primož Predalič
Vir: Lady
20. 9. 2017

Na Gospodarskem razstavišču so v soboto izmed 15 finalistk izbrali novo miss Slovenije. 17-letna Gorenjka Maja Zupan je prevzela krono iz rok Maje Taradi, lanske miss.

Dekleta so se sprehodila v treh opravah, videli smo jih lahko tako v kopalkah kot večernih toaletah, strokovna žirija pa je na koncu izbrala najboljšo. Poudarek letošnjega dogodka je bil na slovenskih izdelkih, podjetjih, oblikovalcih in glasbenikih, letošnje kandidatke pa so bile tudi dobrodelne in so zbrale kar nekaj denarja. Kot prave Slovenke so osvojile tudi naš najvišji vrh Triglav. Zmagovalka Maja, ki je prejela tudi naziv miss osebnosti, je povedala, da je bil občutek, ko je zaslišala svoje ime, res čudovit.

"Prva stvar, ki me čaka v vlogi nove miss Slovenije, so priprave na tekmovanje na Kitajskem, ki bodo še bolj intenzivne, potem pa se bom posvetila dobrodelnim prireditvam in podjetniški poti." V prihodnjem letu si predvsem želi, da bo Slovenijo predstavila kot čudovito deželo, saj se ji zdi, da se tega Slovenci premalo zavedamo. Poleg glavne nagrade pa so bile podeljene še lente za miss Nove, ki jo je prejela Lana Kranjc, naslov miss Slovenskih novic je prevzela Patricija Finster, miss fotogeničnosti pa je postala Nina Dolić.

Uživala med lepoticami

Po dogodku smo srečali tudi Aleša Klinarja in Anjo Rupel, ki pravita, da so izbrali pravo missico. "Izbrali smo res lepotico, inteligentno in luštno punco, navdušena sva." Anja pravi, da prenos spremlja že nekaj let, na nekaterih je tudi nastopila. Povprašali smo ju tudi o novem projektu Alpska saga, pri katerem je Aleš Klinar prevzel vlogo producenta in napisal tudi novo skladbo. "Muzikal je res vreden ogleda za vse generacije, saj ima zabavno in zgodovinsko zgodbo, glasbo Agropopa in je poseben za naše razmere." Anja pa dodaja, da ga je videla že dvakrat in da je zabaven ter odigran, odplesan in odpet odlično. "In brez plejbeka!"

"Vse ženske bi lahko bile misice"

Na dogodku Miss Slovenija smo srečali tudi Rada Muleja, ki je nastopil v vlogi žiranta. "Že večkrat sem bil v vlogi žiranta na različnih izborih za miss, moram pa res pohvaliti letošnji dogodek, saj je bil odlično izpeljan. Sem se pa zelo težko odločil, katera mora biti miss, saj sam menim, da so vse ženske lepe in bi lahko bile miss." Rado trenutno pripravlja ogromen projekt, vseslovenski sejem, s katerim želi sejem vrniti nazaj k družinam. "S prijateljem pripravljava brezplačni projekt v sodelovanju s kar nekaj večjimi podjetji in tudi obnavljava tisočletno tradicijo, sejem pa bo potekal na prvotni lokaciji." Pravi, da zaradi projekta že tri mesece ne spi več kot dve uri na noč, poleg tega pa snema tudi reklame za M tehniko, oddajo Zmenki na RTV in oddajo Rado ma vas rad na Radiu 1.ž

Besedilo: Klavdija Rupar