Miss Universe Lucija Potočnik: Spoznala filipinskega predsednika

19. 3. 2017 | Vir: Lady
Deli
Miss Universe Lucija Potočnik: Spoznala filipinskega predsednika (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Lepa miss Universe Lucija Potočnik se je pred kratkim vrnila s Filipinov, kjer se je udeležila svetovnega izbora. Izkušnja, ki jo je doživela, je bila nepozabna in Lucija je ponosna, da je lahko predstavljala Slovenijo na tem tekmovanju.

"Brez te izjemne izkušnje ne bi nikoli v živo spoznala znanih oseb, kot so Flo Rida, Asheley Graham ali Steve Harvey. Znano je, da je Steve Harvey lani najprej razglasil napačno zmagovalko, a letos je bil veliko bolj previden. Ne le on, temveč celotna ekipa. Pohvaliti moram odlično organizacijo, izjemne nasvete koreografinje na naših pripravah kot tudi svojo supervizorko iz Amerike. Všeč mi je, da so ljudje znali prisluhniti drug drugemu, si vzeti čas in tako je stroga žirija zares spoznala vsako tekmovalko, ne glede na to, da je bilo vseh punc 87," je povedala Lucija.

Dekleta so bila ves čas pod drobnogledom žirije in njihov urnik je bil precej zapolnjen z obveznostmi.

"Obiskale smo otoka Baglio in Cebu, kjer so si vsi domačini vzeli prost dan za naš obisk. Neopisljiv občutek je, ko doživiš vso navdušenost, spoštovanje, pozornost prebivalcev Filipinov. Z njimi sem z veseljem delila selfieje, avtograme ter nasmeh. Obiskale smo tudi imenitno guvernerjevo rezidenco, kjer nas je predsednik pričakal z govorom ter nam poklonil priročna darilca."

Ob obisku rezidence so se morale držati določenih pravil: "Pogoj za obisk palače je bil, da telefone pustimo na avtobusu, saj v mogočni zgradbi in celotnem posestvu niso bila dovoljena slikanja. Veliko zanimivega pa se nama je pripetilo z mojo sostanovalko, ki je iz Avstralije. Zgodilo se je, da bi morali biti ob 8. uri na zajtrku, vendar sva preslišali vse nastavljene alarme in se zbudili šele ob osmih, ko je najina gardedama močno potrkala na vrata. Mislim, da se tako hitro še nikoli v življenju nisem uredila za odhod na zajtrk. Hotelske sobe se bom vedno spominjala kot zelo razmetane, saj sem od domačinov, od drugih tekmovalk in od organizatorjev prejela ogromno število daril. Moj kovček je imel ob poletu nazaj kar osem kilogramov več, kot jih je imel ob prihodu."

Sicer pa pravi, da si bo to izkušnjo zapomnila za vedno: "Tritedensko dogajanje na Filipinih je bila zgodba, ki bo ostala v mojem spominu vse življenje. Bolj kot vsa darila, ki smo jih tekmovalke prejele, so zame dragoceni doživeti trenutki. Trenutki, ko sem si nabrala dodatnega znanja, pa tudi prijatelje po svetu, ki jih lahko kadarkoli pokličem. V teh treh tednih smo imeli veliko intervjujev, priprav, slikanj, modnih revij. Ideja tekmovanja Miss Universe ni v tem, da iščejo in izberejo najlepše dekle, temveč v tem, da ženskam vlijejo pogum, da verjamejo vase in se zavedajo svoje moči. V tem, da izberejo dekle, ki predaja glavno sporočilo vesolja 'being confidently beautiful' in s svojim nastopom ter karizmo navdušuje ljudi po vsem svetu."

MIMA