Mister Universe 2013: Škandali se vrstijo

Matjaž in predstavnik Venezuele na uradni predstavitvi v nacionalnih kostumih. (foto: FOTO: misterslovenia.com) FOTO: misterslovenia.com
Vir: Lea
5. 6. 2013

Medtem ko prejšnja leta na izborih najlepših fantov o škandalih praviloma ni bilo ne duha ne sluha, pa je letošnje nekaj povsem drugega. V letu, ko je aktualni slovenski mister Matjaž Kumelj, sta se namreč v kratkem času zgodila že dva škandala. En domači in en tuji, ki je čisto svež.

Začelo se je z nenadnim in povsem nepričakovanim odstopom radijskega moderatorja in manekena Denisa Malačiča tik pred slovenskim polfinalom. Tako organizator izbora in nosilec licence Erik Ferfolja kot Denis sta sicer skopo zagotavljala, da so se razšli mirno in sporazumno, a do danes pravzaprav ne eden ne drugi ni čisto natančno pojasnil, kdaj in zaradi česa je počilo.

V naslednjem škandalu, ki odmeva tudi v tujini, pa se je znašel Matjaž Kumelj, ki je pravkar prišel s svetovnega finala. Škandala sicer resda nista povzročila on ali slovenska ekipa, sta se pa oba znašla sredi njega. Slovenija je tudi letos opozorila nase, a v nasprotju s preteklimi leti in predstavniki ne z rezultati, ampak z mistrsko kuhinjo. In ta je bila takšna, da je zasenčila celo zmago uradno najlepšega v vesolju, Rafaela Chaveza. Ta naj bi namreč bil izbran naknadno, s kuhinjskim mešanjem.

Finalna kuhinja

O 12 top finalistih je odločala uradna komisija, ki je skladno s tekmovalnimi pravili končne kandidate izbrala natanko dan pred zaključnim finalom. Naša ekipa se je rezultatov veselila, saj so se tudi letos uvrstili v sam vrh. Na dan finala pa je predsednik komisije prejel povsem drugačen seznam, na katerem med preostalimi prvotnimi ni bilo več niti Matjaža. Komisija je seveda urgirala, a je organizacija tekmovanja vztrajala, da se dokončno pomerijo države in kandidati s spremenjenega seznama.

"Po spisku sodeč, so bile naknadno uvrščene države, za katere je lastnik licence prav organizacija Mister Universe. Vse okoli zamenjave določenih držav se je dogajalo med samo prireditvijo, ko smo bili vsi agenti med gledalci. Vse, kar smo videli, je bilo, da je komisija vstala in se odpravila v zaodrje. Če bi vedel, za kaj gre, bi tudi sam ukrepal," pravi slovenski nacionalni direktor Erik Ferfolja. Matjaž Kumelj pa posebnih komentarjev ne daje.

Pravi le, da je bila kljub vsemu zanj to nepozabna izkušnja, da pa mu je pustila tudi grenak priokus in da je šokiran zaradi ravnanja, kuhinje in samega razpleta, v katerem je med drugim mister Universe 2013 naknadno postal nekdo povsem drug in ne prvotno izglasovani kandidat. S kuhinjo nezadovoljne udeleženke menda zdaj razmišljajo, kaj bi se dalo ukreniti in ali bodo sprožile kakšne postopke.

Priporočamo