Mitja Okorn ni klasičen romantik

15. 4. 2016

Zapeljivi pogledi, nedolžni dotiki in nerodna spoznavanja so le nekateri pripetljaji samskih ljudi v obdobju iskanju 'tistega pravega'å v filmu slovenskega režiserja Mitja Okorna, ki v naše kinematografe prihaja 21. aprila, ko se bomo lahko sprehodili še globlje po t. i. Planetu samskih.

Film je v preteklih mesecih postal pravi hit na Poljskem, kjer režiser ustvarja že nekaj časa, z več kot dva milijona obiskovalcev pa je prehitel tudi številne filme ameriške produkcije. Režiser Mitja Okorn, ki je že pred leti s filmom Pisma sv. Nikolaju požel odlične odzive gledalcev, se na filmska platna vrača z novo uspešnico Planet samskih, zgodbo o zmenkarijah, ki jih karizmatični voditelj prenese na male ekrane, vendar pa projekt pod vprašaj postavi pravo ljubezen. Po mnenju številnih gledalcev je prav zadnja romantična komedija uspešnega slovenskega režiserja še boljša in zabavnejša, kot so Pisma sv. Nikolaju, zato so pričakovanja v deželi na sončni strani Alp resnično visoka.

"Sam romantične komedije obravnavam kot resnično resen žanr, kot vsak drug film, in prav zaradi mojega odnosa do te zvrsti so moji filmi še toliko boljši. V projekt vložim sebe, vso svojo energijo," pove Mitja, za katerega v filmski industriji obstajata le dva žanra: dober in slab film.

Njegove romantične komedije so torej precej bolj dramatične, saj temeljito obdelajo človeške odnose. Tudi sam se zato znajde v karakterjih filmskih likov, "nekoč kot glavni junak Tomek, zdaj pa sem morda bližje zgodbi Bogdana in Ole". Tudi v ženskih likih je zato kanček njega, saj podobe gradi na podlagi lastnih izkušenj z ženskami in zmenki. "Po Pismih sv. Nikolaju mi je marsikdo dejal, da ni vedel, da sem tak romantik. Seveda, nisem klasičen romantik, saj ne prinašam šopkov rož in ne pojem serenad, sem pa nadvse čustven. Je res, da le malokrat najdem čas za bližnje, saj sem perfekcionist in se jim želim stoodstotno posvetiti, a za tako posvečanje nikakor ne morem najti časa, za kar mi je zelo žal," priznava Mitja, ki bi si večkrat želel več časa nameniti družini, prijateljem in ljubezni.

Napisala Nika Arsovski

Fotografije Sašo Radej

Značke: Mitja Okorn

Priporočamo