Mitja Šeško in 6Pack Čukur: “Zaslužijo si, da jim rečemo: Hvala za vse!”

6Pack Čukur in Mitja Šeško bosta 20. februarja povezovala prireditev ob izboru športnika Maribora. (foto: Luka Šviglej) Luka Šviglej
Vir: Story
23. 2. 2017

Maribor je mesto, ki že od nekdaj slovi kot kalilnica vrhunskih športnih asov.

Velike uspehe žanjejo tako v ekipnih kot tudi individualnih športnih panogah in prav zato se na Športni zvezi Maribor z mestno občino Maribor trudijo, da vsako leto organizirajo prireditev, ki je največji poklon izjemnim dosežkom njihovih športnikov.

V slogu športnikov pa je zmagovalen tudi voditeljski tandem, prvi glas športnih prireditev Maribora Mitja Šeško in najboljši raper med keramičarji 6Pack Čukur oz. Boštjan Čukur.

Story: Kako potekajo priprave, kaj vse je potrebno za tako veliko prireditev in kako je stati na odru z našimi šampioni. Kdo vaju je pravzaprav povabil k sodelovanju?

6Pack Čukur: K sodelovanju me je športna zveza povabila že pred tremi leti, ko sem nastopil kot glasbeni gost. Takrat smo ugotovili, da bi lahko prevzel tudi del voditeljstva oziroma zabavni del prireditve, saj se športniki na takšni prireditvi sprostijo oziroma zabavajo.

Mitja: Tisti, ki verjamejo v naju in so enako kot midva 'zaljubljeni' v šport. Verjetno je nekdo opazil, da je meni šport toliko pri srcu, da bom zadeve izpeljal z dušo oziroma neko posebno energijo. Pa še Čukur je potreboval nekoga vsaj malenkost bolj resnega ob sebi. (smeh)

Story: V dogodek sta veliko bolj vpeta kot le voditelja na odru. Kakšna je vajina vloga pri organizaciji poleg vodenja?

6Pack Čukur: Seveda se kot voditelja in ljubitelja športov poskušava potruditi tako s scenarijem kot z videzom prireditve. Med podelitvijo poskušava vkomponirati veliko skečev, saj je prav, da športniki pokažejo še drugo plat svoje močne osebnosti. Ko ti to uspe, je vzdušje v dvorani enkratno in nepozabno za vse prisotne.

Mitja: Pravzaprav je vodenje prireditve samo pika na i celotne organizacije oziroma najinega dela. Dejansko sva vpeta v organizacijsko ekipo od začetka, od ideje, kje sploh izpeljati prireditev, do 'after partija'. V prvi vrsti seveda z mislijo na športnike. Preprosto si zaslužijo, da jim na primeren način rečemo hvala za vse.

Story: Medtem ko pripravljata presenečenja, brskata tudi za malimi skrivnostmi vrhunskih športnikov. Kako izvesta podatke in koliko so družina ter prijatelji pripravljeni sodelovati pri potegavščinah, ki jih čakajo?

6Pack Čukur: Ja, res brskava po zgodovini športnikov. (smeh). S tem nima težav Mitja, ki je res strokovnjak za rezultate in dogodke posameznikov. Jaz skrbim za ideje in skeče, ki nastanejo prav iz teh podatkov oziroma njihovih zgodb.

Mitja: Glede na to, da šport tako ali drugače spremljam že zelo dolgo in da je kar nekaj mariborskih športnikov tudi mojih prijateljev, je veliko lažje priti do osebnih zgodb, anekdot in podatkov, ki jih drugi ne poznajo. Tako smo veliko pristnejši pa še lažje se pošalimo, ker vemo, da ne bo zamer. Čeprav se nikoli ne ve, kdaj in kje nama bodo športniki vrnili. Nekateri so mi že napovedali 'maščevanje'. (smeh)

Story: Kaj je največja vrlina vašega sovoditelja, Boštjan?

6Pack Čukur: Podatki, podatki, podatki ... Mitja je pravi ljubitelj športa, spremlja ga že vrsto let in res velikokrat preseneti s podatki, ki jih verjetno ne pozna niti kakšen športni novinar. Seveda je prisoten na večini športnih dogodkov v Mariboru.

Story: Mitja, v čem pa je čar Čukija?

Mitja: 6Pack Čukur vedno najde pravo rimo in tud', če sem jaz s svojimi teksti mimo, on z dobro glasbo poskrbi za pravo klimo. (smeh)

Story: Glede na to, da prireditev poteka v živo prek regionalne televizije in pred tisočglavo množico, kaj se zgodi, ko gre kaj narobe, in kako improvizirata?

6Pack Čukur: Najbolj nepredvidljivi so seveda odzivi športnikov. Vedno upamo, da bo skeč šel v zabavno smer, a vseeno z veliko mero spoštovanja do športnika. Improvizacija je vedno prisotna, če se v njej ne znajdeš, verjetno nisi za takšno delo. To je tisto, kar mi daje adrenalin in veselje stati na odru.

Mitja: Pravzaprav jaz komaj čakam, da bo šlo kaj narobe. Zato, ker je z odra zanimivo opazovati obraze vseh iz tehnike oziroma organizacijskega odbora, ki se gledajo, kaj je zdaj to, so presenečeni, šokirani in včasih celo ne vedo, kaj bi storili, ti pa mirno odvodiš naprej, zadevo obrneš tako, kot da je bilo to načrtovano, in gledalci sploh ne zvedo, da je šlo kaj narobe. To so tiste male zmage, ki ti polepšajo večer. Vsaj meni.

Story: Kakšno vlogo igra šport v vajinem življenju?

6Pack Čukur: Zrasel sem s športom. Najprej z rokometom, pozneje pa z bolj ekstremnimi zadevami. Danes sem bolj fitnes tip, ki šport spremlja tako na televiziji kot v živo na tekmah. Košarka in rokomet sta na prvem mestu, še vedno pa rad pogledam posnetke in tekme skejtborda ter deskanja na snegu.

Mitja: Brez športa ne gre. Praktično ni športne panoge, ki je ne bi preizkusil ali celo treniral, spremljam pa tako ali tako vse športe. Adrenalin, čustva, napetost, disciplino, predanost ... Vse to prinaša šport, in to morda v celo najbolj pristni obliki, kar je mogoče. A vas to ne privlači?

Story: Kakšni so občutki stati na odru s takšnimi šampioni?

6Pack Čukur: Velika čast. Sploh v času, ko je šport v naši deželi res v vrhu. Iz Maribora prihajajo velika imena, ki jih bomo seveda gostili in nagradili na Naj športniku Maribora, komaj čakam! Se vidimo 20. februarja v dvorani Lukna v Mariboru!

Mitja: Kot sem povedal že prej. Veliko vrhunskih športnikov je mojih prijateljev, zato jih doživljam drugače kot drugi. Vsekakor jih zelo cenim in spoštujem. Je pa še bolje, ko se z njimi udarimo v kakšnem športu, ki ni ravno njihov poklic. Dvoboji so neizprosni, kot se za športnike spodobi, smeha in dobre volje pa tudi nikoli ne zmanjka.

Napisala Mihaela M. Kocbek
Fotografije Luka Šviglej (Šviglo production)

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story08/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 08/2017

Story 08/2017, od 16. 02. 2017