Mitja Zaman skrbi za Heleninega brata

Vir: Nova
12. 11. 2013

Po kar nekajletnem premoru se na slovensko glasbeno sceno vrača Hajni Blagne, brat veliko bolj znane pevske dive Helene Blagne, a v njenem stilu – moči je namreč združil s svojim (zdaj že bivšim) svakom Mitjem Zamanom.

Mitja zdaj celo organizira turnejo za slovenske zdomce po Avstraliji, kamor se Hajni odpravlja v začetku leta. Ne skriva namreč, da ga zanima tudi tujina, kjer je pred kratkim že uspešno zaoral, in sicer v Nemčiji, kjer menda od ločitve s Heleno dalje živi in dela Mitja.

Hajni se je tam udeležil zelo gledane glasbene TV-prireditve Schlager Hitparade na tamkajšnjih televizijah Deutsches Musik Fernsehen in Baden TV.

"Želel sem se preizkusiti na tujem, zato sem posnel enega izmed njihovih zimzelenih šlagerjev. Ni naključje, da sem si izbral skladbo Du bist nicht allein. Pesem je pel legendarni kralj šlagerjev Roy Black, poleg tega pa sem si jo izbral tudi zato, ker jo je posnel v letu, ko sem se rodil, in rekel sem, da naj bo za srečo," pravi Hajni.

Vabljeni k poslušanju pesmi Du bist nicht allein v Hajnijevi izvedbi:

Srečo mu je očitno tudi dejansko prinesla, saj so mu s telefonskim glasovanjem namenili lepo število glasov, kar je prijetno presenetilo tudi njega, zato bo v Nemčiji pot tudi nadaljeval.

Več lahko preberete v aktualni številki revije Nova.