Marko Gorela, mladi chef najmodernejše portoroške restavracije Istrian Tapas, je v šovu Gostilna išče šefa navduševal Slovenijo pred dobrima dvema letoma in postal vzor mnogo mladim kuharjem. Ti so tokrat dobili priložnost, da navdušijo njega.
Gorela je namreč skupaj z drugimi priznanimi kuharji na izolskem predtekmovanju za Tuševo kuharsko zvezdo, ki se je odvijalo pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, obul sodniške čevlje. Tokrat je bil torej na drugi strani kuharskega pulta, kjer je opazoval mlade kulinarične talente in priznava, da slovensko kulinariko čaka zanimiva prihodnost, ki jo nestrpno pričakujejo tudi navdušenci Tedna restavracij. Ker Markove kulinarične kreacije vedno znova navdušijo, ni dvoma, da bo tako tudi na spomladanskem Tednu restavracij.
Zaupal nam je, da je menu z novimi, modernimi istrskimi jedmi že sestavljen, ki jih je skrbno izbiral v sožitju z naravo. To je namreč slogan letošnjega prvega kulinaričnega razvajanja.