Mladi didžeji dobili priložnost na radijskih frekvencah

Mladi didžeji dobili priložnost na radijskih frekvencah (foto: val 202) val 202
Vir: Lady
18. 3. 2017

Od marca naprej vsak ponedeljek ob 20. uri frekvence Vala 202 prevzame glasba mladih, neuveljavljenih, a nadobudnih in nadarjenih mladih didžejev, ki jih je izbrala sedemčlanska žirija.

V vsaki oddaji se bosta v studijski bitki pomerila dva radijska didžeja. Z nasveti jima bodo pomagali številni radijci in glasbeniki, mentorji in prijatelji, ki ju bodo spodbujali v živo in na družbenih omrežjih.

V dvoboju bo odločal didžejski nastop, ki ga bo z glasovi zapečatilo glasovanje na Facebooku. Dvoboj se bo namreč vsakič v živo prenašal prek omenjenega družbenega omrežja, o zmagovalcu pa bo odločalo Facebookovo občinstvo, ki bo oddajo spremljalo v živo in glasovalo za svojega favorita. Najboljših deset didžejev (zmagovalcev pomladnih oddaj) se bo uvrstilo v jesenski krog oddaj, najbolj hud didžej pa bo po finalu novembra na Valu 202 lahko svojo muziko vrtel vso sezono.

Projekt za (še) neuveljavljene didžeje

Hej, DJ! je multimedijski projekt, ki ga organizira Val 202 in je namenjen predvsem mlajšemu občinstvu. S projektom želijo ustvarjalci oddaje prek glasbe nagovoriti mlade, predvsem tiste, ki imajo radi glasbo, se ukvarjajo z njo, neuveljavljene didžeje, in jim dati priložnost, da se izkažejo pred širšim radijskim in spletnim občinstvom.

Izpostaviti želijo ustvarjanje mladih, odkriti bodoče radijske ustvarjalce, ne le klubske didžeje, in jih podpreti na poti do uveljavitve. Mladim želijo pokazati, da radio ni 'samo neki zastarel medij', ampak medij, ki si s produkcijo, pristopom in oddajami želi ostati mlad.

Maja Stepančič in Uršula Zaletelj, voditeljici oddaje, od projekta pričakujeta: "Predvsem dober žur, zanimive didžeje, dobro muziko. Želiva si, da bi didžeja, ki se bosta pomerila v vsaki oddaji, ohranila neko zdravo tekmovalnost. Da bosta dobro spodbujala svoje podpornike – glasovanje bo potekalo izključno prek živega prenosa s Facebooka, zato bodo ogrevanje in prepričevanje poslušalcev in gledalcev prek videa ter izstopanje s komadi ključnega pomena. V vsako oddajo bosta didžeja lahko povabila tudi nekaj svojih prijateljev, zato bo vzdušje v studiu žurersko, najbolje pa bo, če bosta do plesa pripravila tudi tiste, ki ne bodo z nami v studiu."

Žirija v sestavi Jernej Sobočan in Andrej Karoli (glasbeno-voditeljski člen), Klara Zupančič in Aša Hlebec (Vičstock), Bojan Cvetičanin (Joker Out, Špil liga), Uršula Zaletelj in Maja Stepančič (voditeljici oddaj Hej, DJ!) ter Matej Praprotnik (projektna ekipa) je izmed vseh prijavljenih izbrala 20 najboljših, ki bodo svojo muziko vrteli v desetih spomladanskih oddajah.

Eva Jandl