Mladi oboževalci Usodnega vina so preživeli nepozaben dan!

Mladi oboževalci Usodnega vina so preživeli nepozaben dan! (foto: Helena Kermelj, Goran Antley) Helena Kermelj, Goran Antley
Vir: Lady
15. 12. 2016

Pred tedni smo se dekleta iz uredništva odločila objaviti nagradno igro za vse velike oboževalce serije Usodno vino in vam z njo ponudila priložnost za skok v zaodrje njenega ustvarjanja. Prejela smo veliko pisem staršev, ki so svojim otrokom želeli uresničiti eno od njihovih velikih želja, in na koncu izbrala nekaj takšnih, ki so s svojim navdušenjem nad priložnostjo in željo po doživetju navdahnila tudi nas.

Na prvi decembrski dan smo praznično vzdušje začeli na prav poseben način. Osemletno Ivo, enajstletno Brino, osemletnega Adrijana, enajstletno Lino in petnajstletnega Tilna smo namreč peljali na ogled zaodrja snemanja serije Usodno vino, kjer nam je asistent producenta Aljoša razkril vse skrivnosti ustvarjanja ter mlade nadobudneže predstavil nekaterim zvezdnikom serije. Inja Zalta, Domen Valič in Jan Bučar so si med snemanjem namreč vzeli trenutek svojega časa in svojim največjim oboževalcem dali priložnost, da jih vprašajo o vsem, kar jih zanima, nato se je skupinica z Aljošo odpravila še na prizorišče snemanja, ki je skoraj dvournem druženju v največjem snemalnem studiu v Sloveniji dal piko na i. Dogodek ni bil vznemirljiv le za mlade nadobudneže, temveč tudi za igralce, ki kot vzorniki čutijo posebno odgovornost do svojih oboževalcev.

"Rada imam otroke, rada jih poslušam, rada z njimi poklepetam, je pa seveda to tudi na neki način odgovornost. Zdi se mi lepo, da te imajo otroci radi, in tudi jaz imam rada njih," nam je ob druženju priznala simpatična Inja, njene besede pa je podkrepil tudi soigralec iz serije Jan Bučar. "Mislim, da se vsi dobro počutimo, ko vidimo, kako malo je potrebno, da razveseliš otroke. Samo, da pridejo, da si pogledajo set, da nas spoznajo ..., že to jim pričara nasmeh na obraz," je povedal Jan, na katerega so se tudi v preteklosti že obrnili nadobudni osnovnošolci, ki bi si želeli svojo pot nadaljevati v igralskih vodah.

"Vsem, ki se name obrnejo s takšno željo, rečem, da ko bodo potrebovali pomoč pri sprejemnih izpitih, naj me pokličejo. Oziroma morda je bolje, da pokličejo koga drugega, ker sem jaz komaj v drugo naredil sprejemne izpite (smeh)," nam je še povedal igralec in dodal, da z veseljem pri uresničevanju želja spodbuja vse mlade z željo, da bi postali igralci.

"Želim si postati igralec"

Med vsemi prispelimi pismi nas je najbolj ganilo pismo mame 15-letnega Tilna iz Šentjurja, ki nam je zaupala sinovo veliko željo o tem, da bi postal igralec. Mladi Tilen že vse od malega namreč želi nastopiti na gledaliških odrih ali malih zaslonih, na pot igralstva pa je že stopil z nekaterimi vlogami v šolskih predstavah. "Na televiziji še nisem nastopil, imam pa veliko željo. Igral bi v gledališču ali v kakšni seriji, tudi po zaključku medijske šole, ki jo obiskujem zdaj, želim svojo pot nadaljevati na Akademiji za radio, film in televizijo (AGRFT)," nam je povedal petnajstletnik, ki svoj čas namenja tudi delu na radiu in v varstveno-delovnem centru, v katerem dela z ljudmi s posebnimi potrebami. "Tam jim pomagam pri raznih stvareh. Všeč mi je, ker so ljudje zelo prijazni," je skromno povedal Tilen, ki ga je doživetje dne še bolj navdušilo za delo pred televizijskimi kamerami.

Nadobudni plesalki in veliki oboževalki Inje

Sestrici iz Ljubljane sta brez dvoma največji poznavalki serije Usodno vino. Tako prizore kot tudi igralce in njihove like poznata do zadnje podrobnosti, njuna želja, da bi v živo spoznali glavno igralko Injo Zalta, pa je na četrtkovo popoldne postala resničnost in zgovorni deklici pustila brez besed. A le za nekaj trenutkov, saj sta z Injo v hipu postali pravi prijateljici, in morda ju bo prav simpatična zvezdnica obiskala na enem od njunih plesnih tekmovanj, na katerem sta le nekaj dni pred našim srečanjem dosegli zavidanja vreden rezultat. "Prejšnji teden smo imeli svetovno prvenstvo v plesu v Nemčiji. Nastopali sva s klubom Kazina v veliki in v mali formaciji. S prvo sva zasedli tretje mesto, jaz sem bila pa skupno druga," nam je povedala starejša Brina, za katero to ni bilo prvo svetovno prvenstvo, saj se je kljub svojim rosnim letom udeležila že dveh pred tem.

Navdušena nad glavnima igralcema

Bratec in sestrica iz okolice Ljubljane sta velika oboževalca serije Usodno vino in le s težavo zamudita kakšen del. Tako kot veliki večini sta tudi Lina in Adrijan velika oboževalca glavnih igralcev, Klemena Janežiča in Inje Zalta, s katero sta se na druženju tudi fotografirala. V resnici je bilo tudi za njiju raziskovanje kotičkov snemalnega studia izredno zanimivo, saj sta se oba poskusila kot igralca. Adrijan je na primer sedel na direktorjev stolček v enem od prizorov na snemanju in tako iz prve roke okusil občutek, ki ga doživljajo njegovi veliki idoli.

Na snemanju tudi Evina presenečenja

Z otroki smo se na snemanju družili tudi z Evo Cimbola, ki je v okviru Evinih presenečenj na Radiu 2 pripravila prav posebno doživetje za osemletno Anito. "Je ogromna oboževalka nadaljevanke Usodno vino in že dolgo si je želela, da bi spoznala igralce. Mi smo v oddaji zadevo sicer še malce bolj popestrili, saj sva jo z igralcem Janom Bučarjem presenetila kar na njenem domu. Ko je Anita odprla vrata, je bila njena reakcija nepozabna. Lepo je, ko vidiš, da lahko s tako majhno gesto nekomu tako zelo polepšaš dan, teden ali mesec," nam je na snemanju povedala Eva, ki je bila v sklopu svoje oddaje Evina presenečenja priča že številnim nepozabnim trenutkom, tudi zaroki.

Kaja Milanič